Bereidingswijze
- Verhit een pan en bak daarin de spekreepjes, voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
- Voeg de rijst toe. Schep om, zodat de korrels gecoat zijn door het vet. Blus af met de wijn.
- Doe de blokjes pompoen erbij en een fikse scheut groentebouillon. Schep goed door. Regelmatig roeren en doe er beetje bij beetje bouillon bij als het te droog wordt.
- Als de pompoen een beetje zacht begint te worden mag de yacon er ook bij. Yacon wordt niet zacht.
- Na een minuut of twintig (regelmatig omscheppen en bouillon erbij) heeft u de risotto. Proef tussendoor even of de rijst goed is. De rijst mag nog gerust een bite hebben maar moet niet TE hard zijn.
- Roer nu de kaas en pecan noten erdoor. Breng op smaak met peper.
- Voeg de rijst toe. Schep om, zodat de korrels gecoat zijn door het vet. Blus af met de wijn.
- Doe de blokjes pompoen erbij en een fikse scheut groentebouillon. Schep goed door. Regelmatig roeren en doe er beetje bij beetje bouillon bij als het te droog wordt.
- Als de pompoen een beetje zacht begint te worden mag de yacon er ook bij. Yacon wordt niet zacht.
- Na een minuut of twintig (regelmatig omscheppen en bouillon erbij) heeft u de risotto. Proef tussendoor even of de rijst goed is. De rijst mag nog gerust een bite hebben maar moet niet TE hard zijn.
- Roer nu de kaas en pecan noten erdoor. Breng op smaak met peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog enkele knolletjes yacon liggen die ik laatst tijdens een fietstocht bij een groentestalletje langs de weg had gescoord.
Yacon is een plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt, hij lijkt een beetje op aardpeer en is van dezelfde familie.
Na deze waldorfsalade-met-yacon wilde ik ook een warm gerecht maken. Ik vond een recept van risotto met yacon en pompoen op internet en daar heb ik zelf deze aangepaste versie van gemaakt.
TIP: Yacon is nog lang niet overal verkrijgbaar en kun je hier ook heel goed vervangen door aardpeer.
Yacon is een plant die oorspronkelijk uit het Andes-gebergte komt, hij lijkt een beetje op aardpeer en is van dezelfde familie.
Na deze waldorfsalade-met-yacon wilde ik ook een warm gerecht maken. Ik vond een recept van risotto met yacon en pompoen op internet en daar heb ik zelf deze aangepaste versie van gemaakt.
TIP: Yacon is nog lang niet overal verkrijgbaar en kun je hier ook heel goed vervangen door aardpeer.
Ingrediënten
- 200 gram risottorijst
- 1 pompoen (Hokkaido of flespompoen +/- 750 gram), geschild in stukjes
- 250 gram yacon, geschild in stukjes
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 handen pecannoten grof gehakt
- 500-750 ml bouillon (kippen of groenten)
- 150 ml droge witte wijn
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zwarte peper
- 1 pompoen (Hokkaido of flespompoen +/- 750 gram), geschild in stukjes
- 250 gram yacon, geschild in stukjes
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 handen pecannoten grof gehakt
- 500-750 ml bouillon (kippen of groenten)
- 150 ml droge witte wijn
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Biologisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493575
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Moestuin Leyduin/In eigen keuken aangepast en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij