Bereidingswijze
Voor de Witte Wijn Tomaten Basilicumsaus:
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
-Voeg geplette rode pepervlokken en knoflook toe en bak 1 minuut, of tot de knoflook geurig is.
-Voeg de cherrytomaatjes toe en kook, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn en blaren vormen, maar nog steeds hun vorm behouden, 9 tot 12 minuten.
-Voeg de witte wijn toe, roer en laat het mengsel zachtjes sudderen.
-Roer de basilicum, het citroensap, de citroenschil, het zout, de suiker en de peper erdoor en kook 2 minuten. -Doe de saus in een kom en zet opzij tot je hem nodig hebt.
Voor de kabeljauw:
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
-Kruid vervolgens beide kanten van de kabeljauw met peper en zout.
-Leg de kabeljauw in de olie en bak in ongeveer 3 minuten goudbruin. Draai de kabeljauw voorzichtig om en bak nog 3 tot 4 minuten, OF tot hij gaar is.
-Giet de witte wijn-tomaten-basilicumsaus over de kabeljauw, laat de saus een minuutje opwarmen, haal dan van het vuur en serveer meteen.
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
-Voeg geplette rode pepervlokken en knoflook toe en bak 1 minuut, of tot de knoflook geurig is.
-Voeg de cherrytomaatjes toe en kook, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn en blaren vormen, maar nog steeds hun vorm behouden, 9 tot 12 minuten.
-Voeg de witte wijn toe, roer en laat het mengsel zachtjes sudderen.
-Roer de basilicum, het citroensap, de citroenschil, het zout, de suiker en de peper erdoor en kook 2 minuten. -Doe de saus in een kom en zet opzij tot je hem nodig hebt.
Voor de kabeljauw:
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
-Kruid vervolgens beide kanten van de kabeljauw met peper en zout.
-Leg de kabeljauw in de olie en bak in ongeveer 3 minuten goudbruin. Draai de kabeljauw voorzichtig om en bak nog 3 tot 4 minuten, OF tot hij gaar is.
-Giet de witte wijn-tomaten-basilicumsaus over de kabeljauw, laat de saus een minuutje opwarmen, haal dan van het vuur en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel en eenvoudig recept voor in de pan gebakken kabeljauw in witte wijn-tomaten-basilicumsaus! Als je van kabeljauwrecepten houdt, probeer dan dit smaakvolle gerecht ! Lekker met rijst of noedels!
Ingrediƫnten
Voor de Witte Wijn Tomaten Basilicumsaus:
2 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
450 cl cherrytomaatjes, gehalveerd
6 cl droge witte wijn
12 cl verse basilicum, fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
1/2 theelepel verse citroenschil
1/2 theelepel zout (meer naar smaak)
1 theelepel kristalsuiker
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper (meer naar smaak)
Voor de kabeljauw:
2 eetlepels olijfolie
4 kabeljauwfilets
Zout en peper
2 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
450 cl cherrytomaatjes, gehalveerd
6 cl droge witte wijn
12 cl verse basilicum, fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
1/2 theelepel verse citroenschil
1/2 theelepel zout (meer naar smaak)
1 theelepel kristalsuiker
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper (meer naar smaak)
Voor de kabeljauw:
2 eetlepels olijfolie
4 kabeljauwfilets
Zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493561
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht