Kabeljauwfilets in witte wijn en tomaten- basilicumsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/25/2022 - 20:16
Bereidingswijze
Voor de Witte Wijn Tomaten Basilicumsaus:
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
-Voeg geplette rode pepervlokken en knoflook toe en bak 1 minuut, of tot de knoflook geurig is.
-Voeg de cherrytomaatjes toe en kook, onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn en blaren vormen, maar nog steeds hun vorm behouden, 9 tot 12 minuten.
-Voeg de witte wijn toe, roer en laat het mengsel zachtjes sudderen.
-Roer de basilicum, het citroensap, de citroenschil, het zout, de suiker en de peper erdoor en kook 2 minuten. -Doe de saus in een kom en zet opzij tot je hem nodig hebt.
Voor de kabeljauw:
-Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
-Kruid vervolgens beide kanten van de kabeljauw met peper en zout.
-Leg de kabeljauw in de olie en bak in ongeveer 3 minuten goudbruin. Draai de kabeljauw voorzichtig om en bak nog 3 tot 4 minuten, OF tot hij gaar is.
-Giet de witte wijn-tomaten-basilicumsaus over de kabeljauw, laat de saus een minuutje opwarmen, haal dan van het vuur en serveer meteen.
Afbeelding
Kabeljauwfilets in witte wijn en  tomaten- basilicumsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een snel en eenvoudig recept voor in de pan gebakken kabeljauw in witte wijn-tomaten-basilicumsaus! Als je van kabeljauwrecepten houdt, probeer dan dit smaakvolle gerecht ! Lekker met rijst of noedels!
Ingrediƫnten
Voor de Witte Wijn Tomaten Basilicumsaus:

2 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
450 cl cherrytomaatjes, gehalveerd
6 cl droge witte wijn
12 cl verse basilicum, fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
1/2 theelepel verse citroenschil
1/2 theelepel zout (meer naar smaak)
1 theelepel kristalsuiker
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper (meer naar smaak)
Voor de kabeljauw:
2 eetlepels olijfolie
4 kabeljauwfilets
Zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493561
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester