Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en bak de met zwarte peper en zout bestrooide kipblokjes bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit de ui, knoflook, peper en gember in het overgebleven vet enkele minuten. Voeg deze inhoud bij de kip.
Voeg zo nodig nog wat olie aan de wok toe en bak de champignons enkele minuten. Spoel ondertussen de taugé zo heet mogelijk af in een vergiet af en laat uitlekken. Voeg kip met de smaakmakers, taugé en noedels toe en warm alles even goed door. Breng op smaak met de ketjap, bestrooi met bosui en serveer meteen.
Fruit de ui, knoflook, peper en gember in het overgebleven vet enkele minuten. Voeg deze inhoud bij de kip.
Voeg zo nodig nog wat olie aan de wok toe en bak de champignons enkele minuten. Spoel ondertussen de taugé zo heet mogelijk af in een vergiet af en laat uitlekken. Voeg kip met de smaakmakers, taugé en noedels toe en warm alles even goed door. Breng op smaak met de ketjap, bestrooi met bosui en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ideaal gerecht , snel klaar, slechts één pan nodig en erg lekker. Kip goudbruin gaar bakken, , knoflook, peper, ui en gember even fruiten, champignons bakken , vervolgens de taugé afspoelen en met de noedels toevoegen. Op smaak maken met ketjap en smullen.
Ingrediënten
250 gram kipfilet in blokjes
175 gram taugé
125 gram kastanje champignons schoongeveegd in kwarten
1 bosuitje schoon in schuine ringen
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 rode peper onder zaad en zaadlijst in reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui in kwart ringen
2 el zonnebloemolie
2 el ketjap
1 verpakking à 75 gram kant en klare woknoedels
175 gram taugé
125 gram kastanje champignons schoongeveegd in kwarten
1 bosuitje schoon in schuine ringen
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 rode peper onder zaad en zaadlijst in reepjes
2 teen knoflook gesnipperd
1 ui in kwart ringen
2 el zonnebloemolie
2 el ketjap
1 verpakking à 75 gram kant en klare woknoedels
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, snijplank, mes, vergiet
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493560
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht