Zoete aardappel lasagne met spinazie , tomaat en gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/24/2022 - 13:07
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden

Kook de plakjes zoete aardappel 2 min een pan met ruim kokend water

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de uien samen met de tijm 5 min aan.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak nog 5 min mee.
Voeg als laatste de kruidenroomkaas, pesto en spinazie toe en meng door.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep een dunlaagje van het gehakt mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel 1/4 van de zoete aardappelschijfjes erover .
Beleg daarna de laag zoete aardappelschijfjes met 1/4 van de tomatenblokjes.
Herhaal deze stappen nog 3 keer.
Verdeel vervolgens de cottage cheese over de bovenkant van de lasagne en eindig met de geraspte oude kaas en plakjes mozzarella.
Bak de zoete aardappel lasagne 45 min in het midden van de voorverwarmde oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk koolydraadarm  gerecht.
Je kunt het rundergehakt ook vervangen door gemengd  gehakt of vegan gehakt
E.v.t wat meer gehakt nemen
Ingrediënten
800 gram zoete aardappelen , geschild in in plakjes
10 gram tijm alleen de blaadjes
Olijfolie
2 uien in ringen
300 gram rundergehakt .
200 gram kruiden roomkaas.
1 bakje erse pesto
100 gram spinazie
Zout en peper
400 gram tomaten in plakjes
200 gram cottage cheese
100 gram geraspte oude kaas
1 bol mozzarella in plakjes gesneden


Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493556
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Lidll
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru