Chateaubriand met romige champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/24/2022 - 00:59
Bereidingswijze
Snij de champignons in plakjes en bak ze goudbruin op een hoog vuur in de boter. Voeg er de knoflooksnippers aan toe en kruid met peper en zout.
Verhit 50 g boter in een hoge braadpan en bak hierin het vlees naar eigen smaak , kruid met vers gemalen peper en zout , haal het vlees uit de pan en hou ze warm.
Giet de cognac in de pan en roer er de bakresten los. Blus met de culinaire room , voeg de champignons aan toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus.
Serveer het vlees met de champignonsaus en een frisse groene salade met verse frietjes.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker stuk vlees met verse frietjes maar wel iets duurder.
Ingrediƫnten
4 chateaubriand van elk 150 g
200 g champignons
1 teentje knoflook , fijngesnipperd
250 ml culinaire room
boter of vloeibare boter
5 cl cognac
zeezout en versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
koekenpan
Leuke tips
Variatietip ; peperroomsaus
Doe 4 koffielepels groene peperbessen in de pan , roer er 25 cl culinaire room aan toe , laat wat inkoken en breng verder op smaak met peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493546
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003