Creoolse saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/22/2022 - 10:03
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan tot middelhoog vuur en voeg de bloem toe. Roer tot een roux. Roer de roux voortdurend totdat deze bruin begint te worden
-Roer de kippenbouillon erdoor. De roux wordt dikker in de pan.
-Voeg de paprika, ui en bleekselderij toe tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut, tot je die heerlijke knoflook ruikt.
-Roer de boter, tomaten, Creoolse kruiden, Worcestershire, azijn, hete saus en zoete chilisaus erdoor. Naar smaak peper en zout.
-Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen. Je kunt langer sudderen om meer smaak te ontwikkelen.
-Haal van het vuur en roer het citroensap erdoor.
Afbeelding
Creoolse saus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit zelfgemaakte recept voor Creoolse saus is veelzijdig, pittig en heel gemakkelijk te maken. Het begint met een roux, veel groenten en kruiden en tomaten. Maak het mild of pittig, naar je eigen smaak . Gebruik het zoals je een pastasaus zou gebruiken, met noedels, voor een Cajun-Creoolse versie van je favoriete pasta. Denk aan pittige spaghetti!
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels bloem
12 cl kippenbouillon
2 jalapeno pepers gesneden (gebruik paprika voor een mildere versie – ik gebruikte jalapenos en rode paprika)
1 middelgrote ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij gehakt
4 teentjes knoflook gesnipperd
2 eetlepels boter
1 kg tomaten gehakt (of gebruik 2 blikjes tomaten met chili), voor meer pit !
2 eetlepels Creoolse kruidenmix (kant en klaar of zie recept smulweb)
2 eetlepels Worcestershiresaus
2 eetlepels rode wijnazijn
Pikante chili saus naar smaak, ongeveer 2-3 eetlepels
1 eetlepel zoete chilisaus Sriracha
Zout en peper naar smaak
Sap van 1 citroen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1493531
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Mike Hultquist
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester