Aubergine Rollatini

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/21/2022 - 11:57
Bereidingswijze
-Schil en snijd de aubergine in de lengte in vijftien plakjes. Plaats in een vergiet over een bord; bestrooi met zout en schep om. Laat 30 minuten staan.
-Ondertussen, voor saus, in een grote pan, bak ui in olie. Voeg knoflook toe; kook 1 minuut langer. Roer de resterende sausingrediënten erdoor. Aan de kook brengen. Verminder hitte; laat sudderen, onbedekt, tot de smaken zijn gemengd, af en toe roeren, 20-25 minuten.
- Aubergine afspoelen en uit laten lekken.
-Meng in een grote kom de ingrediënten voor de vulling; opzij zetten.
-Leg de eieren in een ondiepe kom. Meng in een andere ondiepe kom broodkruimels, 100 g Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie, zout en peper. Doop de aubergine in de eieren en vervolgens het broodkruimelmengsel.
Verwarm in een elektrische koekenpan of diepe koekenpan de olie op 190°C °. Bak de aubergine in porties goudbruin, 2-3 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Verwarm de oven voor op 190°C°.
-Lepel 1 kop saus in een niet-ingevette ovenschaal.
-Verdeel 2 ronde eetlepels vulling over elk plakje aubergine.
-Rol voorzichtig op en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal.
-Lepel de resterende saus over roll-ups.
-Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
-Dek af en bak tot het bubbelt, 30-35 minuten.
Afbeelding
Aubergine Rollatini
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze authentieke roll-ups van aubergines kunnen enige tijd duren om te bereiden, maar het eindresultaat is echte restaurantkwaliteit. Je familie en vrienden zullen keer op keer om dit recept vragen.
Ingrediënten
1 grote aubergine
1 eetlepel zout
voor de saus:
1 kleine ui, gesnipperd
6 cl olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 blik (circa 45 cl) tomatensaus
1 blik in blokjes gesneden tomaten
12 cl kippenbouillon
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels gehakte verse peterselie
2 theelepels suiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/4 theelepel peper
1/8 theelepel gemalen rode pepervlokken
voor de vulling:
430 g ricotta kaas
200 g geraspte halfvolle mozzarella-kaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g gehakte verse peterselie
1 groot ei, licht geklopt
1/8 theelepel peper
voor de coating:
3 grote eieren, licht geklopt
200 g gekruide broodkruimels
200 g geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels gehakte verse peterselie
zout en peper
Olie om te frituren
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493525
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester