Bereidingswijze
-Meng in een pot of slowcooker de appelcider, water, sinaasappelsap, nootmuskaat en gember.
-Plaats kruidnagel en kaneelstokjes op een dubbele dikte kaasdoek; haal de hoeken van de stof omhoog en bind ze vast met een touwtje om een zak te vormen. Doe de zak in de pot of de slowcooker.
-Dek af en kook op laag gedurende 4-5 uur of tot het is opgewarmd.
-Verwijder de kruidenzak en gooi deze weg.
-Garneer eventueel met schijfjes sinaasappel en extra kaneelstokjes.
-Plaats kruidnagel en kaneelstokjes op een dubbele dikte kaasdoek; haal de hoeken van de stof omhoog en bind ze vast met een touwtje om een zak te vormen. Doe de zak in de pot of de slowcooker.
-Dek af en kook op laag gedurende 4-5 uur of tot het is opgewarmd.
-Verwijder de kruidenzak en gooi deze weg.
-Garneer eventueel met schijfjes sinaasappel en extra kaneelstokjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een lekkere warming-up punch. Het aroma van de appelcider, sinaasappelsap en kruiden terwijl de punch in de slowcooker suddert, is heerlijk. Voor een alcoholvrije versie gebruikt U geen cider maar ongezoet appelsap !
Ingrediënten
1 liter appelcider of ongezoet appelsap
1/2 liter water
24 cl sinaasappelsap
3/4 theelepel gemalen nootmuskaat
3/4 theelepel gemalen gember
3 hele kruidnagels
2 kaneelstokjes
Optioneel: Sinaasappelschijfjes en extra kaneelstokjes
1/2 liter water
24 cl sinaasappelsap
3/4 theelepel gemalen nootmuskaat
3/4 theelepel gemalen gember
3 hele kruidnagels
2 kaneelstokjes
Optioneel: Sinaasappelschijfjes en extra kaneelstokjes
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1493523
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht