Bereidingswijze
STAP 1
Doe de sjalotten in een grote kom en giet er een ketel kokend water over. Laat staan tot het is afgekoeld en pel ze en laat ze heel.
STAP 2
Meng de geplette venkelzaadjes met elk 1 tl zout en gemalen zwarte peper en 3 el olijfolie. Wrijf over het vlees en de huid van het varkensvlees.
STAP 3
Verwarm de oven voor op 150C/hetelucht 130C/gas 2. Leg de sjalotten in een braadslee en leg het varkensvlees erop. Schenk de wijn rond het varkensvlees.
STAP 4
Bedek de hele bakvorm met een dubbel vel folie en laat 4 uur garen.
STAP 5
Verwijder de folie en zet de oven op 200C/hetelucht 180C/gas 6. Dek de sjalotten rond het varkensvlees weer losjes af met de folie, maar laat het varkensvlees zelf onbedekt. Zet nog een uur in de oven of tot het knisperen goudbruin en krokant is. Je kunt de laatste 20 minuten de folie van de sjalotten halen om eventueel wat kleur te krijgen.
Serveer het varkensvlees met de sjalotten en de pansappen.
Doe de sjalotten in een grote kom en giet er een ketel kokend water over. Laat staan tot het is afgekoeld en pel ze en laat ze heel.
STAP 2
Meng de geplette venkelzaadjes met elk 1 tl zout en gemalen zwarte peper en 3 el olijfolie. Wrijf over het vlees en de huid van het varkensvlees.
STAP 3
Verwarm de oven voor op 150C/hetelucht 130C/gas 2. Leg de sjalotten in een braadslee en leg het varkensvlees erop. Schenk de wijn rond het varkensvlees.
STAP 4
Bedek de hele bakvorm met een dubbel vel folie en laat 4 uur garen.
STAP 5
Verwijder de folie en zet de oven op 200C/hetelucht 180C/gas 6. Dek de sjalotten rond het varkensvlees weer losjes af met de folie, maar laat het varkensvlees zelf onbedekt. Zet nog een uur in de oven of tot het knisperen goudbruin en krokant is. Je kunt de laatste 20 minuten de folie van de sjalotten halen om eventueel wat kleur te krijgen.
Serveer het varkensvlees met de sjalotten en de pansappen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit langzaam gebraden varkensvleesrecept bevat venkelzaad en seizoenssjalotten voor extra smaak. Het is gemakkelijk te bereiden en perfect voor een zondagse braadmaaltijd met familie en vrienden. Serveer dit langzaam geroosterde venkelvarken met een klassieke Yorkshire pudding en appelmoes, of met kroketjes .
Ingrediënten
1 kg ronde sjalotten
1 el venkelzaad, voorzichtig gekneusd met een vijzel
olijfolie
2,5 kg gebraden en gerolde varkensschouder, huid goed ingekerfd
300 ml droge witte wijn
1 el venkelzaad, voorzichtig gekneusd met een vijzel
olijfolie
2,5 kg gebraden en gerolde varkensschouder, huid goed ingekerfd
300 ml droge witte wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
folie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493521
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
olivemagazine
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht