Bereidingswijze
Snij het witte deel van de paksoi in dunne reepjes.
Snij het groene deel van de paksoi ook in reepjes. Hou beide apart.
Dep de kip droog met keukenpapier . Voeg komijn, koriander, peper, paprikapoeder en kerrie toe en werk door de kipblokjes.
Verhit in een wok het bakproduct en bak de kip stukjes om en om snel bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit in het overgebleven vet de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg de witte stukjes paksoi en de prei toe en bak enkele minuten mee. Voeg de kip, chilisaus, pindakaas en de ketjap toe, alsmede een klein scheutje water . Roer alles door en laat zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Verkruimel het maggiblokje boven de kip en de groente. Voeg het groene deel van de paksoi toe en laat het snel slinken.
Verdeel de rijst over 2 borden en leg er de inhoud van de wok bovenop.
Snij het groene deel van de paksoi ook in reepjes. Hou beide apart.
Dep de kip droog met keukenpapier . Voeg komijn, koriander, peper, paprikapoeder en kerrie toe en werk door de kipblokjes.
Verhit in een wok het bakproduct en bak de kip stukjes om en om snel bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit in het overgebleven vet de ui en de knoflook enkele minuten. Voeg de witte stukjes paksoi en de prei toe en bak enkele minuten mee. Voeg de kip, chilisaus, pindakaas en de ketjap toe, alsmede een klein scheutje water . Roer alles door en laat zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Verkruimel het maggiblokje boven de kip en de groente. Voeg het groene deel van de paksoi toe en laat het snel slinken.
Verdeel de rijst over 2 borden en leg er de inhoud van de wok bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een roerbak met paksoi, prei en pindakaas. Op smaak gebracht met ketchup, Chilisaus en heerlijk gekruide kip. Staat in 30 minuten op tafel. Het groene deel gaat op het laatst pas in de wok om te laten slinken. Het witte deel heeft een lichte bite.
Ingrediënten
1 paksoi
15 cm prei schoon in halve ringen
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 el chili saus
1 el ketjap
250 gram kipfilet of kippendij in stukjes
1 maggiblokje
1 royale tl kerriepoeder
1 tl mild paprikapoeder
1 tl zwarte peper
1 tl koriander
½ tl komijn
2 el vloeibaar bakproduct
120 gram rijst
15 cm prei schoon in halve ringen
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
3 el chili saus
1 el ketjap
250 gram kipfilet of kippendij in stukjes
1 maggiblokje
1 royale tl kerriepoeder
1 tl mild paprikapoeder
1 tl zwarte peper
1 tl koriander
½ tl komijn
2 el vloeibaar bakproduct
120 gram rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank, mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493520
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht