Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, en kook ze 5 tot 10 minuten, giet ze af en snij ze in partjes. Zet opzij.
- Snij de bloemkool in roosjes en de geschilde pompoen in blokjes, doe ze in een grote ovenschaal en strooi de Vadouvan en pezo erover en giet er een dun straaltje olijfolie overheen. Hussel dit goed door elkaar zodat de kruiden zich goed verdelen.
- Voeg de aardappelen toe en meng het geheel weer goed door elkaar.
- Strooi de noten erover en zet de schaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Snij de bloemkool in roosjes en de geschilde pompoen in blokjes, doe ze in een grote ovenschaal en strooi de Vadouvan en pezo erover en giet er een dun straaltje olijfolie overheen. Hussel dit goed door elkaar zodat de kruiden zich goed verdelen.
- Voeg de aardappelen toe en meng het geheel weer goed door elkaar.
- Strooi de noten erover en zet de schaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ovenschotel die vegetarisch is maar ook erg lekker is met bijvoorbeeld een beenhammetje uit de oven erbij.
Ideaal voor als je vegetariërs te eten krijgt maar ook mensen aan tafel hebt die een stukje vlees wel weten te waarderen.
De Vadouvan past erg goed bij de bloemkool en pompoen en het pept de smaken lekker op.
Ik heb al eens eerder zo'n heerlijke ovenschotel met geroosterde-bloemkool-met-vadouvan gemaakt.
Dat dit ook lekker zou zijn was iets wat ik van te voren al wel kon bedenken.
TIP: Door gehaktballetjes of in stukjes gesneden saucijzen toe te voegen krijg je een bijzonder AVG'tje. Je kunt dan eventueel de noten weglaten.
Ideaal voor als je vegetariërs te eten krijgt maar ook mensen aan tafel hebt die een stukje vlees wel weten te waarderen.
De Vadouvan past erg goed bij de bloemkool en pompoen en het pept de smaken lekker op.
Ik heb al eens eerder zo'n heerlijke ovenschotel met geroosterde-bloemkool-met-vadouvan gemaakt.
Dat dit ook lekker zou zijn was iets wat ik van te voren al wel kon bedenken.
TIP: Door gehaktballetjes of in stukjes gesneden saucijzen toe te voegen krijg je een bijzonder AVG'tje. Je kunt dan eventueel de noten weglaten.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool (als het een grote is een halve) in roosjes
- 700 gram pompoen in blokjes (hokkaido of flespompoen)
- 800 gram aardappelen, geschild, 5-10 minuten gekookt en in partjes
- 1 el Vadouvan
- pezo
- olijfolie
- 2 handjes gemengde ongezouten noten
- 700 gram pompoen in blokjes (hokkaido of flespompoen)
- 800 gram aardappelen, geschild, 5-10 minuten gekookt en in partjes
- 1 el Vadouvan
- pezo
- olijfolie
- 2 handjes gemengde ongezouten noten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493518
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch