Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/20/2022 - 11:27
Bereidingswijze
- Smelt boter in een grote soeppan en fruit hierin de fijngesneden sjalotten, voeg de bloem toe en bak even mee.
- Schenk de bouillon beetje bij beetje in de pan en blijf intussen goed roeren.
- Snij de abdijkaas in blokjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat de kaas smelten in de hete bouillon. Als de kaas gesmolten is, pureer je de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg het eerst het bier en daarna de mosterd toe aan de hete soep en meng het goed door elkaar.
- Bak de champignons kort in een beetje boter en voeg deze toe aan de soep.
- Bak de spekjes krokant en snij de lente ui in ringetjes.
- Schep de soep in kommen of borden en garneer met de spekjes en de fijn gesneden lente-ui.
Afbeelding
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Stevige Limburgse mosterdsoep met bier, kaas, champignons en spekjes
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De inspiratie heb ik gehaald uit de menukaart van boscafé  't Hijgend hert in Vijlen voor wat betreft het bier en de (abdij)kaas. Verder heb ik deze soep uitgebreid naar eigen inzicht met (grot)champignons en gerookte spekjes, om zo een goed gevulde maaltijdsoep neer te zetten.
Ingrediënten
- 3 flinke el grove Limburgse (Gulpener) mosterd
- 1 Val Dieu kaasje (150 gram)
- 1 flesje bruin Hertbier (of ander bruin bier)
- 150 gram gerookte spekjes
- 2 sjalotten
- 250 gram kastanje of grot champignons
- 2 liter kippenbouillon
- 3 lente-uitjes
- boter/bloem
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493517
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse