Kip met vier Thaise sauzen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/20/2022 - 09:04
Bereidingswijze
1. Meng de 4 sauzen in een kommetje. Leg de kipreepjes in een schaal en meng deze met de saus, witte peper en 1 el rijstolie. Laat de kip minimaal 5 minuten marineren.
2. Kook intussen 200 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is, zet het vuur laag.
4. Voeg de suiker, een eetlepel gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe aan het gerecht.

Afbeelding
Kip met vier Thaise sauzen
Kip met vier Thaise sauzen
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt!
Ingrediƫnten
1 el Vissaus
2 el Lichte sojasaus
1 tl Donkere sojasaus
2 el Oestersaus
1 el Rijstolie & extra Rijstolie om in te bakken
200 g Pandanrijst, voor erbij
1 el Gebakken Thaise knoflook (kant en klaar)
300 g Kipfilet, in reepjes gesneden
1 tl Witte peper
1 tl Suiker
2 Lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden
6 takjes Koriander, fijngesneden en de bovenste blaadjes om te marineren
Leuke tips
Serveer het gerecht op een schaal en garneer met korianderblaadjes en wat gebakken knoflook naar smaak. Serveer met de rijst en een frisse salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493516
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asian Food Lovers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester