Bereidingswijze
1. Kook de kleefrijst volgens de aanwijzingen in de verpakking en vervang 400 ml van het vocht door kokosmelk. Meng de suiker met de rijst en de vloeistof en kook.
2. Terwijl je wacht tot de rijst gaar is, bereidt u de saus en de toppings. Verhit een aparte pan en giet de 300 ml kokosmelk en suiker bij elkaar. Laat 5-7 minuten sudderen of tot de saus tot de helft is ingekookt. Zet apart.
3. Snijd de mango's naar wens in plakjes.
4. Schep de rijst op een bord en serveer met mango's en kokos karamelsaus.
5. Garneer met sesamzaadjes.
2. Terwijl je wacht tot de rijst gaar is, bereidt u de saus en de toppings. Verhit een aparte pan en giet de 300 ml kokosmelk en suiker bij elkaar. Laat 5-7 minuten sudderen of tot de saus tot de helft is ingekookt. Zet apart.
3. Snijd de mango's naar wens in plakjes.
4. Schep de rijst op een bord en serveer met mango's en kokos karamelsaus.
5. Garneer met sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekker Thaise nagerecht voor de zoetebekken
Ingrediënten
500 g kleefrijst
3 el palmsuiker
600 ml kokosmelk
zwarte seaamzaadjes
witte sesamzaadjes
75 g suiker
½ tl. zout
Topping
⅓ tl. zout
Zoete gele mango's
3 el palmsuiker
600 ml kokosmelk
zwarte seaamzaadjes
witte sesamzaadjes
75 g suiker
½ tl. zout
Topping
⅓ tl. zout
Zoete gele mango's
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493514
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asian Food Lovers
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch