Pompoen risotto

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/20/2022 - 01:11
Bereidingswijze
1. Snij de pompoen in blokjes van 1 x 1 centimeter
2. Snij de champignons in plakjes
3. Snij de courgettes in dunne plakjes
4. Snij de prei in korte stukes
5. Snij de rode ui in ringen
6. Maak met de bouillonblokjes 3 liter bouillon
7. Verhit de olie in een wok en bak hierin de pompoenstukjes 5 minuten aan op middelhoge temperatuur
8. Voeg de champignons, courgettes, prei en ui toe en bak nog 3 minuten mee
9. Voeg de risottorijst toe en schep die door de groente
10. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe
11. Laat onder af en toe roeren ongeveer 20 minuten koken tot het vocht vrijwel geheel is opgenomen
12. Voeg de spinazie toe, roer goed door en serveer het gerecht!
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept eerst voor twee personen gemaakt. En dat is een goed uitgangspunt nu ik voor 16 mensen moet koken. 
Ingrediënten
8 blokjes groentebouillon
2 kg pompoen
14 el bakolie
700 gram kastanjechampignons
500 gram prei
8 kleine courgettes
8 rode uien
1 kilo risottorijst
150 gram spinazie
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote wokpan
Leuke tips
Voeg samen met de spinazie kleine blokjes chorizo toe. Gebruik voor de veganisten een alternatief
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493511
Homepage ID
3037654
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
WMM