Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/19/2022 - 21:14
Bereidingswijze
Verhit een stoof of hapjespan , voeg de spekjes toe en bak even uit. Verwijder het meeste vet. Laat ze uitlekken. Voeg de hamblokjes toe en bak bruin. Voeg de spekjes, ui en knoflook toe en bak mee. Dan gaan de in stukjes gesneden paddenstoelen erbij. Bak , totdat ze geslonken zijn. Schenk dan de bouillon erbij. En voeg de tijm toe. Breng royaal op smaak met peper. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje circa 50 minuten stoven. Schenk dan de koksroom erbij en stoof nog 15 minuten. Bestrooi met peterselie en serveer met een groente naar keuze en aardappelen, rijst of pasta.
Afbeelding
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Romig, Herfstig Stoofje van paddenstoelen, hamlappen en spekjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Stoofpotjes met varkensvlees zijn relatief snel klaar in vergelijking met rundvlees, dat veel langer tijd nodig heeft om mals te stoven.Dit is een gerecht, uitermate geschikt om in de herfst te serveren als AGVtje , of met rijst of pasta met een groente naar keuze. Dit stoofje kun je lang van te voren al bereiden. Afgedekt in de koelkast zetten, zodat je het alleen nog maar even hoef op te warmen. Mmmm was het commentaar van mijn man. 
Ingrediënten
700 gram hamlappen in hapklare brokjes
400 gram gemengde paddenstoelen of champignons in stukjes
150 gram gerookte spekblokjes
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook uit de pers
300 ml bouillon
300 ml koksroom
peper uit de molen naar smaak
2 el worchestershiresauce
1 tl gedroogde tijm
2 el bladpeterselie gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes en hapjespan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493510
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker Tafelen eigen tekst en kleine aanpassing wat bereidingswijze betreft. Eigen foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47