Korokke

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/19/2022 - 08:25
Bereidingswijze
-Doe de aardappelen in een middelgrote pan en bedek ze met water. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, 15-20 minuten.
-Giet de aardappelen af ​​en doe ze in een grote mengkom. Voeg boter toe, breng op smaak met zout en peper en pureer tot een gladde massa. Zet opzij en laat de puree afkoelen.
-Giet olie in een middelgrote koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 4 tot 5 minuten.
-Voeg knoflook, rundvlees, zout en peper toe en verkruimel met een houten lepel. Bak het mengsel tot het vlees bruin is.
-Roer de erwten erdoor en haal van het vuur.
-Schenk het rundvleesmengsel over het aardappelmengsel, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
-Maak je handen licht nat en neem ½ kopje van het aardappelmengsel en vorm het tot een plat, ovaal pasteitje van ongeveer 2,5 cm dik.
-Haal de pasteitjes door een dun laagje bloem, gevolgd door de eieren en tenslotte in de panko tot de pasteitjes volledig zijn omhuld, en schud het overtollige eraf.
-Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
-Vul een hoge pan met 6 cm olie en verwarm voor op 180°C
-Frituur de gekoelde kroketten in de olie, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten.
-Breng de kroketten over op een bakplaat en kruid lichtjes met peper en zout.
Afbeelding
Korokke
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere huisgemaakte Japanse vlees/aardappelkroketjes 
Ingrediënten
450 g aardappelen, geschild en in stukjes
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
80 g gesnipperde ui
1 teen knoflook, fijngehakt
225 g mager rundergehakt
35 g diepvries doperwtjes
250 g bloem voor alle doeleinden
2 grote eieren, losgeklopt
150 g panko paneermeel
zout en peper naar smaak
olie om in te frituren

katsu saus (kant en klaar ) of recept smulweb
Leuke tips
dip de kroketjes in de Katsusaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493506
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester