Bereidingswijze
-Doe de aardappelen in een middelgrote pan en bedek ze met water. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, 15-20 minuten.
-Giet de aardappelen af en doe ze in een grote mengkom. Voeg boter toe, breng op smaak met zout en peper en pureer tot een gladde massa. Zet opzij en laat de puree afkoelen.
-Giet olie in een middelgrote koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 4 tot 5 minuten.
-Voeg knoflook, rundvlees, zout en peper toe en verkruimel met een houten lepel. Bak het mengsel tot het vlees bruin is.
-Roer de erwten erdoor en haal van het vuur.
-Schenk het rundvleesmengsel over het aardappelmengsel, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
-Maak je handen licht nat en neem ½ kopje van het aardappelmengsel en vorm het tot een plat, ovaal pasteitje van ongeveer 2,5 cm dik.
-Haal de pasteitjes door een dun laagje bloem, gevolgd door de eieren en tenslotte in de panko tot de pasteitjes volledig zijn omhuld, en schud het overtollige eraf.
-Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
-Vul een hoge pan met 6 cm olie en verwarm voor op 180°C
-Frituur de gekoelde kroketten in de olie, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten.
-Breng de kroketten over op een bakplaat en kruid lichtjes met peper en zout.
-Giet de aardappelen af en doe ze in een grote mengkom. Voeg boter toe, breng op smaak met zout en peper en pureer tot een gladde massa. Zet opzij en laat de puree afkoelen.
-Giet olie in een middelgrote koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 4 tot 5 minuten.
-Voeg knoflook, rundvlees, zout en peper toe en verkruimel met een houten lepel. Bak het mengsel tot het vlees bruin is.
-Roer de erwten erdoor en haal van het vuur.
-Schenk het rundvleesmengsel over het aardappelmengsel, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
-Maak je handen licht nat en neem ½ kopje van het aardappelmengsel en vorm het tot een plat, ovaal pasteitje van ongeveer 2,5 cm dik.
-Haal de pasteitjes door een dun laagje bloem, gevolgd door de eieren en tenslotte in de panko tot de pasteitjes volledig zijn omhuld, en schud het overtollige eraf.
-Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 30 minuten in de koelkast.
-Vul een hoge pan met 6 cm olie en verwarm voor op 180°C
-Frituur de gekoelde kroketten in de olie, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten.
-Breng de kroketten over op een bakplaat en kruid lichtjes met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere huisgemaakte Japanse vlees/aardappelkroketjes
Ingrediënten
450 g aardappelen, geschild en in stukjes
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
80 g gesnipperde ui
1 teen knoflook, fijngehakt
225 g mager rundergehakt
35 g diepvries doperwtjes
250 g bloem voor alle doeleinden
2 grote eieren, losgeklopt
150 g panko paneermeel
zout en peper naar smaak
olie om in te frituren
katsu saus (kant en klaar ) of recept smulweb
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
80 g gesnipperde ui
1 teen knoflook, fijngehakt
225 g mager rundergehakt
35 g diepvries doperwtjes
250 g bloem voor alle doeleinden
2 grote eieren, losgeklopt
150 g panko paneermeel
zout en peper naar smaak
olie om in te frituren
katsu saus (kant en klaar ) of recept smulweb
Leuke tips
dip de kroketjes in de Katsusaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493506
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht