Bereidingswijze
De spliterwten, karbonades en boerensoepgroente opzetten met heel ruim water en zout.
Als de erwten goed gaar zijn de speklapjes er in blokjes/reepjes bij doen en als die gaar zijn aardappel erbij raspen.
Nog even een tijdje op laten staan, dan de rookworst erbij en als die ook heet is lekker oplepelen,
O ja, blijf wel steeds goed roeren want het wil nogal snel aanbakken/koken.
Dit is een recept op gevoel, de precieze hoeveelheden werden er niet bij vermeld.
Als de erwten goed gaar zijn de speklapjes er in blokjes/reepjes bij doen en als die gaar zijn aardappel erbij raspen.
Nog even een tijdje op laten staan, dan de rookworst erbij en als die ook heet is lekker oplepelen,
O ja, blijf wel steeds goed roeren want het wil nogal snel aanbakken/koken.
Dit is een recept op gevoel, de precieze hoeveelheden werden er niet bij vermeld.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aartje kan heerlijke erwtensoep maken. Gewoon in de pan doen en daarna lekker eten is het devies. Nou, dat proberen we uit. En echt, het is heerlijk....... mmmmm.
Het is een recept op gevoel, Aartje doet het ook zo. Dus wel een beetje een uitdaging. Maar dat komt vast goed.
Het is een recept op gevoel, Aartje doet het ook zo. Dus wel een beetje een uitdaging. Maar dat komt vast goed.
Ingrediƫnten
1 pak spliterwten
3 karbonades met bot
1 zak boeren soepgroente
zout
speklapjes
aardappel
rookworst
3 karbonades met bot
1 zak boeren soepgroente
zout
speklapjes
aardappel
rookworst
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan
roerlepel
roerlepel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493499
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
van vriendin Aartje S.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht