Bereidingswijze
-Snijd de kipfilets in 2-3 dunne plakjes.
-bestrooi elke kant van de kip met Italiaanse kruiden en zout/peper. Bestrijk een kant van elk stuk met gesmolten boter, zorg ervoor dat de boter niet te heet is.
-Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 2-3 stukken kip toe (met de beboterde kant naar beneden), laat ruimte rond elk stuk. Bak 4-5 minuten per kant tot er een goudbruin korstje is ontstaan. Verwijder en zet opzij. Herhaal met de overige 3 stukken kip.
Maak de saus :
-Verwijder overtollige olie uit de pan en veeg eventuele zwarte vlekken weg, een klein beetje bruin is prima, het geeft meer smaak.
-Voeg alle sausingrediënten toe aan de pan op middelhoog vuur. Roer dooreen en laat het zachtjes borrelen en laat 5 minuten inkoken. Voeg de kip toe en schep de saus erover.
-Dek de pan gedeeltelijk af en laat de kip ongeveer 10 minuten doorwarmen en de smaken uit de saus opnemen
.
Optioneel: Serveer met gebakken aardappelen en schep de saus over elke aardappel, (zo is het ZO lekker)!
-bestrooi elke kant van de kip met Italiaanse kruiden en zout/peper. Bestrijk een kant van elk stuk met gesmolten boter, zorg ervoor dat de boter niet te heet is.
-Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 2-3 stukken kip toe (met de beboterde kant naar beneden), laat ruimte rond elk stuk. Bak 4-5 minuten per kant tot er een goudbruin korstje is ontstaan. Verwijder en zet opzij. Herhaal met de overige 3 stukken kip.
Maak de saus :
-Verwijder overtollige olie uit de pan en veeg eventuele zwarte vlekken weg, een klein beetje bruin is prima, het geeft meer smaak.
-Voeg alle sausingrediënten toe aan de pan op middelhoog vuur. Roer dooreen en laat het zachtjes borrelen en laat 5 minuten inkoken. Voeg de kip toe en schep de saus erover.
-Dek de pan gedeeltelijk af en laat de kip ongeveer 10 minuten doorwarmen en de smaken uit de saus opnemen
.
Optioneel: Serveer met gebakken aardappelen en schep de saus over elke aardappel, (zo is het ZO lekker)!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Ranch Chicken-recept is super lekker en niet moeilijk om te bereiden ! Een romige saus en pittige Ranch-kruiden. Serveer met groenten en lepel die heerlijke saus over wat warme gebakken aardappelen!
Ingrediënten
2 grote kippenfilets
2 theelepels Italiaanse kruiden
Zout peper
3 Eetlepels boter, gesmolten
3 eetlepels olijfolie, kan sub-plantaardige of koolzaadolie
Saus :
31cl kippenroomsoep
36 cl melk
24 cl zure room, op kamertemperatuur
½ theelepel uienpoeder
circa 3 el Ranch kruidenmix ( zie foto) ; makkelijk zelf te bereiden (zie smulweb )
2 theelepels Italiaanse kruiden
Zout peper
3 Eetlepels boter, gesmolten
3 eetlepels olijfolie, kan sub-plantaardige of koolzaadolie
Saus :
31cl kippenroomsoep
36 cl melk
24 cl zure room, op kamertemperatuur
½ theelepel uienpoeder
circa 3 el Ranch kruidenmix ( zie foto) ; makkelijk zelf te bereiden (zie smulweb )
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493488
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
The Cozy Cook
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht