Bereidingswijze
-Kook de penne pasta in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, minder 2 minuten kooktijd zodat de pasta ideaal dente is. Giet af en zet opzij.
-Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het kippengehakt, venkelzaad, Italiaanse kruiden, zout, zwarte peper en rode pepervlokken toe. Gebruik een houten lepel om het gehakt te breken en bak 5 minuten, al roerend, tot het gaar en bruin is.
-Roer de ui en knoflook erdoor en kook tot de ui zacht wordt, ongeveer 3-4 minuten.
-Voeg de tomaten en basilicum toe en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Laat 15 minuten sudderen, roer de koffieroommelk en de bevroren erwten erdoor en kook dan 5 minuten.
-meng de penne noedels met de saus en top met de Parmezaanse kaas en meer verse basilicum.
-Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het kippengehakt, venkelzaad, Italiaanse kruiden, zout, zwarte peper en rode pepervlokken toe. Gebruik een houten lepel om het gehakt te breken en bak 5 minuten, al roerend, tot het gaar en bruin is.
-Roer de ui en knoflook erdoor en kook tot de ui zacht wordt, ongeveer 3-4 minuten.
-Voeg de tomaten en basilicum toe en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Laat 15 minuten sudderen, roer de koffieroommelk en de bevroren erwten erdoor en kook dan 5 minuten.
-meng de penne noedels met de saus en top met de Parmezaanse kaas en meer verse basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gezonde recept voor pasta met kippenworst en erwten is een lekker en  snel Italiaans gerecht uit de USA .
Ingrediënten
500 g pasta, zoals orecchiette, penne of schelpen
2 eetlepels extra vergine olijfolie
500 g kippengehakt
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel rode pepervlokken
1 middelgrote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
1 blik geplette tomaten
25 g verse basilicumblaadjes, plus meer voor garnering, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
12 cl koffieroommelk
150 g bevroren erwten
100 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels extra vergine olijfolie
500 g kippengehakt
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel rode pepervlokken
1 middelgrote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
1 blik geplette tomaten
25 g verse basilicumblaadjes, plus meer voor garnering, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
12 cl koffieroommelk
150 g bevroren erwten
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493481
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pintrest - chef = Heidi
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht