Zeevruchten Ovenschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/16/2022 - 09:17
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-vet een grote ovenschaal in met kookspray en zet opzij.
-Smelt in een grote koekenpan 2 eetlepels boter. Voeg ui en bleekselderij toe en bak tot de groenten doorschijnend worden, ongeveer 2 tot 3 minuten. Paprika toevoegen en 1 minuut meebakken. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
-Smelt in een aparte koekenpan 2 eetlepels boter. Roer de bloem erdoor om een ​​roux te maken. Wanneer boter en bloem goed gemengd zijn, voeg dan bouillon, wijn en sherry toe, onder voortdurend roeren tot het ingedikt is. -Roer zout, cayennepeper en knoflookpoeder erdoor.
-Roer ¼ kopje Parmezaanse kaas erdoor. Voeg gekookte bruine rijst en gebakken groenten toe aan de saus en roer.
-Giet de helft van het rijst-vegetarische mengsel in de voorbereide ovenschaal.
-Verdeel de helft van de ongekookte garnalen gelijkmatig over de rijst.
-Garnalen met de helft van het klomp krabvlees en alle sint-jakobsschelpen, gevolgd door een tweede laag van het rijst-vegetarische mengsel.
-Voeg de resterende garnalen en het krabvlees toe aan de rijst en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. -Dek af en bak 45 tot 55 minuten. Bestrooi voor het serveren met verse peterselie.

Afbeelding
Zeevruchten Ovenschotel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Garnalen, krabvlees en sint-jakobsschelpen zwemmen samen in deze stevige schaal met bruine rijst en kaassaus  met zeevruchten.
Ingrediënten
800 g bruine rijst, gekookt volgens instructies
4 eetlepels ongezouten boter, verdeeld
1 zoete ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 rode paprika
3 eetlepels bloem
1/2 L vis-of kippenbouillon
6 cl droge witte wijn
6 cl droge sherry of Nolly Prat
1 theelepel zout
¼ theelepel gemalen cayennepeper
½ theelepel knoflookpoeder
100 g geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
500 g middelgrote scampi, gepeld en ontdarmd
240 g vers stuk krabvlees
240 g verse sint-jakobsschelpen
verse gehakte bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote diepe ovenschotel ( circa 2 l inhoud) of twee van 1 L
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493480
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lynn Wells
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester