Bündner Gerstensuppe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/15/2022 - 18:26
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes.
Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan.
Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
Roer de bloem door de room en roer het door de soep.
Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met een homp rustiek brood.
Goed om te nuttigen met pot ber na beklimming van de Zimba.
Ingrediënten
300 g bundnerfleisch of gedroogde ham of spek
2 uien
1 winterpeen
0.5 knolselderij
1 prei
100 g gerst of parelgort (6 uur geweekt in koud water)
olijfolie
2 laurierblaadjes
2.5 l bouillon
50 g bloem
200 ml room
zout
versgemalen peper
1 bosje bieslook
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493479
Homepage ID
2276237
Teller
0
Bron
24Kitchen / Aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Koridon