Amsterdams broodje filet Americain

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/15/2022 - 17:49
Bereidingswijze
Snijdt het brood aan de bovenkant in en klap ruim open en besmeer daarna met een bolle kant van een lepel ( altijd handig als je 100 broodjes moet smeren ) met wat boter , dan filet en met de 2 cm bedoelde ik ook 2 cm , veel dus !
de rest is je eigen keuze.
Afbeelding
Amsterdams broodje filet Americain
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat maakt een broodje filet Amsterdams? 2 cm ! en boter , onzin natuurlijk filet is geen nederlandse uitvinding.
het meeste werk zit hem in de toppings, een soort pannenkoek tafel, die wil zus de ander zo.

 
Ingrediënten
400 gram ( zoveel ? ja zoveel ) File americain van je beste slager geen supermarkt zooi, als ie het vers draait ( wat ie sochtends doet ) vraag evt om wat extra saus wat normaal door het vlees gaat.
2 medium stokbroden allebei in 4 stukken gesneden met een insnede aan de bovenkant.
gezouten roomboter.
topings en saus:
de bekende zijn natuurlijk uitjes en ei zet alles klaar in bakje zodat iedereen gewoon een topping kan kiezen die hij/zij wil
rode ui, gewone ui bos uitjes in zeer dunne ringetjes.
kappertjes , gedroogde zon tomaatjes
ansjovis uit een blikje uitgelekt.
zacht gekookte kwartel eitjes,
augurk,geraspte wortel,komkommer plakjes uit het zuur.
piccalily

saus :
worschest.
keypy mayonaise ( japanse mayo ) zaanse kan natuurlijk ook .
dikke soya saus met war wasabi.
smoked bbq saus




Hulpmiddelen & keukengerei
mes
lepels
snijplank

Leuke tips
elk brood is natuurlijk goed , zachte bollen en turks brood ,
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493478
Homepage ID
2289241
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
hans3333