Bereidingswijze
Snijdt het brood aan de bovenkant in en klap ruim open en besmeer daarna met een bolle kant van een lepel ( altijd handig als je 100 broodjes moet smeren ) met wat boter , dan filet en met de 2 cm bedoelde ik ook 2 cm , veel dus !
de rest is je eigen keuze.
de rest is je eigen keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat maakt een broodje filet Amsterdams? 2 cm ! en boter , onzin natuurlijk filet is geen nederlandse uitvinding.
het meeste werk zit hem in de toppings, een soort pannenkoek tafel, die wil zus de ander zo.
het meeste werk zit hem in de toppings, een soort pannenkoek tafel, die wil zus de ander zo.
Ingrediënten
400 gram ( zoveel ? ja zoveel ) File americain van je beste slager geen supermarkt zooi, als ie het vers draait ( wat ie sochtends doet ) vraag evt om wat extra saus wat normaal door het vlees gaat.
2 medium stokbroden allebei in 4 stukken gesneden met een insnede aan de bovenkant.
gezouten roomboter.
topings en saus:
de bekende zijn natuurlijk uitjes en ei zet alles klaar in bakje zodat iedereen gewoon een topping kan kiezen die hij/zij wil
rode ui, gewone ui bos uitjes in zeer dunne ringetjes.
kappertjes , gedroogde zon tomaatjes
ansjovis uit een blikje uitgelekt.
zacht gekookte kwartel eitjes,
augurk,geraspte wortel,komkommer plakjes uit het zuur.
piccalily
saus :
worschest.
keypy mayonaise ( japanse mayo ) zaanse kan natuurlijk ook .
dikke soya saus met war wasabi.
smoked bbq saus
2 medium stokbroden allebei in 4 stukken gesneden met een insnede aan de bovenkant.
gezouten roomboter.
topings en saus:
de bekende zijn natuurlijk uitjes en ei zet alles klaar in bakje zodat iedereen gewoon een topping kan kiezen die hij/zij wil
rode ui, gewone ui bos uitjes in zeer dunne ringetjes.
kappertjes , gedroogde zon tomaatjes
ansjovis uit een blikje uitgelekt.
zacht gekookte kwartel eitjes,
augurk,geraspte wortel,komkommer plakjes uit het zuur.
piccalily
saus :
worschest.
keypy mayonaise ( japanse mayo ) zaanse kan natuurlijk ook .
dikke soya saus met war wasabi.
smoked bbq saus
Hulpmiddelen & keukengerei
mes
lepels
snijplank
lepels
snijplank
Leuke tips
elk brood is natuurlijk goed , zachte bollen en turks brood ,
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493478
Homepage ID
2289241
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht