Bereidingswijze
Rooster de cashewnoten in een platte pan, niet te lang, er even bij blijven want ineens worden ze zwart. Als ze geroosterd zijn, verspreid je ze over een plat bord om af te koelen.
Rasp de Parmezaanse kaas en zet apart
Doe de gedroogde tomaat, de geroosterde paprika, de olijfolie in een hakmolen en hak/maal dat klein maar ook weer niet te fijn. Het mag wat chunky blijven.
Hak de (iets) afgekoelde cashewnoten klein (maar ook weer niet te klein) en doe die bij de tomaten paprika mix.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas ook door de mix.
Pers de knoflookteen uit en doe die door de mix.
Doe het drupje azijn, drupje citroensap, de theelepel peterselie en de theelepel basilicum ook door de mix.
Roer het geheel goed door.
Laat de tapende een paar uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed gaan mengen.
Voor opdienen proef je de tapende en breng je hem eventueel op smaak met wat peper en een snufje zout.
Rasp de Parmezaanse kaas en zet apart
Doe de gedroogde tomaat, de geroosterde paprika, de olijfolie in een hakmolen en hak/maal dat klein maar ook weer niet te fijn. Het mag wat chunky blijven.
Hak de (iets) afgekoelde cashewnoten klein (maar ook weer niet te klein) en doe die bij de tomaten paprika mix.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas ook door de mix.
Pers de knoflookteen uit en doe die door de mix.
Doe het drupje azijn, drupje citroensap, de theelepel peterselie en de theelepel basilicum ook door de mix.
Roer het geheel goed door.
Laat de tapende een paar uur rusten in de koelkast zodat de smaken goed gaan mengen.
Voor opdienen proef je de tapende en breng je hem eventueel op smaak met wat peper en een snufje zout.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij de supermarkt kopen wel de Chunky Dip die we erg lekker vinden. Maar we houden er ook van om zelf eten klaar te maken met minder suiker en zout. Dus ook van dit voorgerechtje eens op zoek naar een recept. Die kon ik nog niet vinden op internet, dus zelf aan de slag gegaan.
Ingrediƫnten
50 gram Gedroogde tomaat, 30 gram Cashewnoten, 30 ml Olijfolie, 10 gram Parmezaanse kaas, 10 gram Geroosterde paprika, drupje Azijn, drupje Citroensap, teentje knoflook, theelepel peterselie, theelepel basilicum en op smaak maken met peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender of hakmolen
Leuke tips
In plaats van gedroogde peterselie en basilicum kun je ook een paar blaadjes verse gebruiken.
Deze tapende is heerlijk op een dikker toastje.
Ook heerlijk op een stukje oud stokbrood dat je in plakjes in broodrooster of pan iets krokanter hebt gemaakt.
Deze tapende is heerlijk op een dikker toastje.
Ook heerlijk op een stukje oud stokbrood dat je in plakjes in broodrooster of pan iets krokanter hebt gemaakt.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493477
Homepage ID
3039504
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Vegetarisch