Bereidingswijze
Spoel voor de dressing het bosje koriander af, schud het droog, pluk de blaadjes en doe ze in de mixkom. Plaats het deksel en de maatbeker en hak ze 8 seconden/stand 6 fijn.
Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het in de mixkom. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de mixkom. Voeg ook de yoghurt naturel, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en ¼ theelepel chilivlokken toe, plaats het deksel en de maatbeker en mix alles 30 seconden/stand 3 crèmig.
Doe de limoen-avocadodressing een schaaltje en maak de mixkom schoon.
Doe de basmatirijst in het kookinzetstuk en hang het kookinzetstuk in de mixkom. Strooi ½ theelepel zout over de rijst en giet 1 liter koud water over de rijst in de mixkom. Verdeel de edamame over het diepe stoomopzetstuk en bestrooi met ½ theelepel zout. Plaats het stoomopzetstuk op de mixkom, plaats het deksel en stoom alles met de toets stoomgaren/8 minuten gaar.
Controleer of de rijst gaar is; stoom anders alles nog eens een paar minuten.
Spoel de radijsjes af, maak ze schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Schil de mango, maak het vruchtvlees los van de pit en snijd het in hapklare stukken.
Spoel de lente-uien af, maak ze schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Verdeel de basmatirijst, edamame, warmgerookte zalm, mango en radijsjes over de bowls, garneer met de limoen-avocadodressing, het sesamzaad en lente-uiringetjes en serveer.
Werk stukjes aan de binnenkant van de mixkom naar beneden met de spatel.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het in de mixkom. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de mixkom. Voeg ook de yoghurt naturel, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en ¼ theelepel chilivlokken toe, plaats het deksel en de maatbeker en mix alles 30 seconden/stand 3 crèmig.
Doe de limoen-avocadodressing een schaaltje en maak de mixkom schoon.
Doe de basmatirijst in het kookinzetstuk en hang het kookinzetstuk in de mixkom. Strooi ½ theelepel zout over de rijst en giet 1 liter koud water over de rijst in de mixkom. Verdeel de edamame over het diepe stoomopzetstuk en bestrooi met ½ theelepel zout. Plaats het stoomopzetstuk op de mixkom, plaats het deksel en stoom alles met de toets stoomgaren/8 minuten gaar.
Controleer of de rijst gaar is; stoom anders alles nog eens een paar minuten.
Spoel de radijsjes af, maak ze schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Schil de mango, maak het vruchtvlees los van de pit en snijd het in hapklare stukken.
Spoel de lente-uien af, maak ze schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Verdeel de basmatirijst, edamame, warmgerookte zalm, mango en radijsjes over de bowls, garneer met de limoen-avocadodressing, het sesamzaad en lente-uiringetjes en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van Monsieur Cuisine
Ingrediënten
VOOR DE LIMOEN-AVOCADODRESSING:
½ bosje koriander
1 avocado (250 g)
½ limoen (50 g)
200 g yoghurt naturel (3,5% vet)
½ tl zout
½ tl peper
¼ tl chilivlokken
VOOR DE BOWL:
150 g basmatirijst (kooktijd 10 minuten)
1 tl zout
100 g gedopte edamame (jonge sojabonen; diepvries)
½ bosje radijsjes
1 mango (500 g)
2 lente-uien (60 g)
20 g zwart sesamzaad
400 g warmgerookte zalm
½ bosje koriander
1 avocado (250 g)
½ limoen (50 g)
200 g yoghurt naturel (3,5% vet)
½ tl zout
½ tl peper
¼ tl chilivlokken
VOOR DE BOWL:
150 g basmatirijst (kooktijd 10 minuten)
1 tl zout
100 g gedopte edamame (jonge sojabonen; diepvries)
½ bosje radijsjes
1 mango (500 g)
2 lente-uien (60 g)
20 g zwart sesamzaad
400 g warmgerookte zalm
Hulpmiddelen & keukengerei
Thermomix of Monsieur Cuisine / citruspers
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1493476
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Monsieur Cuisine
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht