Jamaicaanse Curry Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/15/2022 - 10:34
Bereidingswijze
-Snijd de kip in stukken en voeg deze toe aan een mengkom. Wrijf de stukjes kip in met kerriepoeder, adobokruiden, piment, gedroogde tijm en zout en peper naar smaak.
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe aan de pot en roer. Bak gedurende 5 minuten om zacht te worden.
-Voeg de groene ui, knoflook, gember en 2 eetlepels Jamaicaanse kerriepoeder toe. Bak 2-3 minuten, om het kerriepoeder te laten bloeien. Dit wordt "het branden van de curry" genoemd, wat het eigenlijk niet is.
-Voeg de kip toe en bak gedurende 10 minuten om alle kanten bruin te maken, halverwege omdraaien.
-Roer de kokosmelk of kippenbouillon, aardappelen en wortelen erdoor.
-Proef en pas aan met zout, peper en hete saus naar persoonlijke smaak. Voeg eventueel een paar takjes verse tijm toe.
-Breng aan de kook, dek af en zet het vuur lager. Laat 20-30 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn en de kip van het bot mals en gaar is. Het moet 75°C inwendig meten wanneer gemeten met een vleesthermometer.
-garneer eventueel met gehakte peterselie en rode pepervlokken.
Afbeelding
Jamaicaanse Curry Kip
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Jamaicaanse curry kip recept is het ultieme Caribische comfort food van kip gekruid met Jamaicaanse kerriepoeder en gestoofd in romige kerriesaus. Het is zo makkelijk te maken!
Ingrediënten
VOOR DE KIP
1,5 kg gewassen met azijn en in hapklare stukjes gesneden kip
2 eetlepels Jamaicaanse kerriepoeder (of andere kerriepoeder)
1 eetlepel adobo-kruiden
1 theelepel piment
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel kurkuma
Zout en zwarte peper naar smaak
VOOR DE KERRIE
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui gesnipperd
1 grote paprika fijngesneden
1 Scotch Bonnet peper gehakt (optioneel, voor een pittige versie)
50 g gehakte groene ui
4 teentjes knoflook gesnipperd
2 eetlepels gehakte gember
2 eetlepels Jamaicaanse kerriepoeder of andere kerriepoeder
24 cl kokosmelk (optioneel - gebruik alleen kippenbouillon als alternatief, of water)
500 g aardappelen in blokjes gesneden (schil indien gewenst)
1 grote wortel geschild en in stukjes
Zout en peper naar smaak
Hete saus naar smaak (tabasco of srirachasaus)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493473
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Mike Hultquist
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester