Blackberry Punjabi-kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/15/2022 - 10:17
Bereidingswijze
-Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot hij heet is. Voeg de gepelde en in blokjes gesneden uien toe. Fruit tot het goudbruin begint te worden en voeg dan de knoflook, wat zout en gember toe.
-Roeren.
-Voeg de kardemom, kaneel en laurierblaadjes toe.
-Zet het vuur lager en kook enkele minuten aan de kook; voeg dan de kip en kurkuma toe. Bak de kip totdat deze bruin is. Blus af met de witte wijn.
-Dek af en laat 20 minuten sudderen. Voeg het chilipoeder toe.
-Meng de bramenjam, balsamicoazijn en citroensap. Passeer het mengsel door een zeef als het zaden heeft.
-Voeg het toe aan de kip en breng het aan de kook. Roer kort, voeg dan de room toe en roer opnieuw. Kook nog een paar minuten.

Serveer met rijst en eventueel brood. Garneer eventueel met spinazie en koriander.
Afbeelding
Blackberry Punjabi-kip
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een variante op het klassieke recept met zijn currysmaak. Dit recept heeft een bedwelmende en aromatische combinatie van kardemom, kaneel, cayennepeper, tomaten, balsamicoazijn en citroen om een scherp, levendig en pittig bord te zijn , mooie kleur en een romige saus . We serveren er rijst bij . 
Ingrediënten
1,5 kg kip
2 eetlepels boter
1 grote ui
zout, naar smaak
peper, naar smaak
2 theelepels gember
6 teentjes knoflook
2 theelepels kaneel
3 laurierblaadjes
1 eetlepel kardemon
12 cl droge witte wijn
12 cl zware room
50 g bramenjam, uitgelekt als er zaden in zitten
1/2 theelepel chilipeper
8 cl balsamico-azijn
1 citroen
Gehakte koriander, voor garnering (optioneel)
Gehakte spinazie, voor garnering (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493472
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Ryan Thomas ( Pinterest)
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester