Bereidingswijze
- Klop voor de dressing de yoghurt, mosterd, honing en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de yacon en snijd in stukjes van 1 centimeter. Snijd de bleekselderij in plakjes. Hak de walnoten grof.
- Meng de yacon, bleekselderij en walnoten door de dressing. Garneer met wat blaadjes van de bleekselderij.
- Eventueel kun je deze salade ook mengen met rucola of een andere slamix.
- Schil de yacon en snijd in stukjes van 1 centimeter. Snijd de bleekselderij in plakjes. Hak de walnoten grof.
- Meng de yacon, bleekselderij en walnoten door de dressing. Garneer met wat blaadjes van de bleekselderij.
- Eventueel kun je deze salade ook mengen met rucola of een andere slamix.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Yacon? Eerlijk gezegd had ik er nog nooit eerder van gehoord. Toen we een onlangs aan het fietsen waren kwam ik deze tegen bij een kraampje van een historische groentehof.
Ze hadden er o.a. allerlei pompoenen, pastinaak, boontjes, (spits)kool en deze yacon dus. Ik vond ze wel een beetje op aardperen lijken (blijkt er ook familie van te zijn) en omdat ik die erg lekker vind heb ik er een zakje van deze yacon (ook wel "apple of the earth" genoemd) meegenomen.
Toen ik thuis ging goegelen kwam ik erachter dat het toch iets anders was.
Dit recept dat ik op mijn zoektocht tegenkwam stond me wel aan en het was ook erg lekker.
Ze hadden er o.a. allerlei pompoenen, pastinaak, boontjes, (spits)kool en deze yacon dus. Ik vond ze wel een beetje op aardperen lijken (blijkt er ook familie van te zijn) en omdat ik die erg lekker vind heb ik er een zakje van deze yacon (ook wel "apple of the earth" genoemd) meegenomen.
Toen ik thuis ging goegelen kwam ik erachter dat het toch iets anders was.
Dit recept dat ik op mijn zoektocht tegenkwam stond me wel aan en het was ook erg lekker.
Ingrediënten
- 1 grote of 2 kleine yacon
- 4 st. bleekselderij
- 75 gram walnoten
Voor de dressing:
- 6 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 ½ el citroensap
- pezo
- 4 st. bleekselderij
- 75 gram walnoten
Voor de dressing:
- 6 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 ½ el citroensap
- pezo
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Biologisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1493467
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Landzicht biologisch groenteabonnement /in eigen keuken gemaakt, eigen tekst en eigen foto’s
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch