Honing knoflook varkenskoteletten uit de slow cooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/14/2022 - 09:29
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Kruid de karbonades aan beide kanten royaal met peper en zout.
-Bak het varkensvlees 4-5 minuten aan elke kant tot het diep goudbruin is.
-Voeg de karbonades toe aan de slowcooker.
OPMERKING: u kunt het bruiningsproces desgewenst overslaan en de varkenskoteletten eenvoudig kruiden met zout en peper en ze vervolgens toevoegen aan de slowcooker.

-Klop in een kleine kom de knoflook, ketchup, sojasaus en honing door elkaar. Schenk de saus over de karbonades.
-Dek de slowcooker af en kook op LOW gedurende 4 uur.
-Meng in een kleine kom het maizena met 1/4 kopje koud water. Voeg het maizenamengsel toe aan de slowcooker.
-Kook nog 1 uur of tot de saus net is ingedikt en de karbonades zacht zijn. Bestrooi met peterselie en serveer.
Afbeelding
Honing knoflook varkenskoteletten uit  de slow cooker
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gemakkelijke varkenskoteletten met honing knoflook zijn bedekt met een zoete en hartige saus en vervolgens gekookt in de slowcooker (5 uur) tot ze zacht en sappig zijn. Je kan ze ook bakken en serveren met de saus binnen de 10 minuten ! 
Ingrediënten
6 dik gesneden karbonades zonder been
1 eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak
2 theelepels gehakte knoflook
12 cl ketchup
8 cl sojasaus
6 cl honing
2 eetlepels maizena
2 eetlepels gehakte peterselie
Leuke tips

Je kan wat sriracha of chilivlokken toevoegen als je een pittigere maaltijd wilt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493466
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
dinner at the zoo - chef = Welch
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester