Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Meng de roomkaas en de warme melk door de aardappelen en maak hiervan een lekkere smeuïge puree. Kruid de puree met peper en wat nootmuskaat.
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de plan.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de prei hieraan toe en bak de prei mee tot beetgaar (tijd afhankelijk van de dikte van de preiringen).
Maak de prei op smaak met peper, zout, pesto en Parmezaanse kaas. Meng de kipblokjes hierdoor. Meng dit alles samen met de reepjes rauwe ham, lente-uitjes en bieslook door de aardappelpuree.
Eet smakelijk !!
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de plan.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de prei hieraan toe en bak de prei mee tot beetgaar (tijd afhankelijk van de dikte van de preiringen).
Maak de prei op smaak met peper, zout, pesto en Parmezaanse kaas. Meng de kipblokjes hierdoor. Meng dit alles samen met de reepjes rauwe ham, lente-uitjes en bieslook door de aardappelpuree.
Eet smakelijk !!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
We zijn dol op ovenschotels en stamppot en deze stamppot is een beetje favoriet. De combinatie van het zoete van de prei met de gebakken kip met pesto is heerlijk.
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappelen
100 gram roomkaas
½ dl warme melk
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 flinke preien, alleen wit en lichtgroen, in have ringen
300 gram kipfilet in blokjes
Peper, zout
3 eetlepels basilicumpesto
75 gram dunne plakjes rauwe ham, in smalle reepjes
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
3 lente-uitjes, in ringetjes
Eventueel 2 eetlepels gehakte bieslook
100 gram roomkaas
½ dl warme melk
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 flinke preien, alleen wit en lichtgroen, in have ringen
300 gram kipfilet in blokjes
Peper, zout
3 eetlepels basilicumpesto
75 gram dunne plakjes rauwe ham, in smalle reepjes
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
3 lente-uitjes, in ringetjes
Eventueel 2 eetlepels gehakte bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
hapjespan
aardappelstamper
hapjespan
aardappelstamper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493460
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij