Kikkerbillen in roomsaus en tuinkruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/13/2022 - 11:49
Bereidingswijze
Snipper de sjalotten en stoof ze aan in wat boter.
Snijd de kikkerbillen in twee. Spoel ze , droog af en kruid ze met peper en zout en doe ze bij de sjalotten.
Blus met de witte wijn en de fond.
Laat langzaam 8 tot 12 minuten garen onder deksel (naargelang de grootte van de billetjes) op een zacht vuurtje.
Neem de kikkerbillen uit het kookvocht en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Laat het stoofvocht voldoende inkoken. Werk af met de twee eierdooiers en de room.
Laat licht binden zonder evenwel te koken en voeg enkele druppels citroensap toe evenals de gehakte tuinkruiden.
Bak de broodkorstjes in wat boter.
Giet de saus in een bord en leg er de billetjes in.
Strooi er de versgebakken korstjes rond.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht kan zowel als voorgerecht , bijgerecht of hoofdgerecht dienen. 
Ingrediënten
4 el broodcroutons
24 kikkerbilletjes
2 dl room
2 dl blanke fond van gevogelte
2 eierdooiers
2 sjalotten
1 citroen
boter
peper en zeezout
vers gehakte kervel , dragon en bladpeterselie , van elk 1 el
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493458
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
mijnverstand.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003