Bereidingswijze
- Doe de soja saus in een kom en voeg de eetlepel suiker toe. Snij rundvlees in grote blokken en voeg toe aan de soja mix. Laat het ongeveer een uur marineren.
- Verhit in een grote pan op een laag vuur de palmsuiker (rietsuiker) tot de suiker van kleur verandert. Voeg het rundvlees en andere ingrediënten toe en ongeveer 1/2 liter water (of runderbouillon).
- Breng aan de kook en zodra het kookt temper het vuur tot sudderen. Laat het geheel ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Na 2 uur af en toe checken en voeg water toe als nodig is. Na 3 uur zou het vlees gaar moeten zijn.
- Indien het gerecht direct opgediend wordt is het ‘t beste om het vlees eruit te halen en de saus in te koken tot de gewenste dikte is bereikt om op te dienen. Hoe langer de saus ingekookt wordt hoe sterker de smaak.
- Als u het gerecht bereidt om te bewaren (eigenlijk is het gerecht smakelijker de volgende dag) is dat prima te doen. Dit is een prima gerecht om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen.
- In dit geval kook de saus nog niet in, maar verdeel de hoeveelheid in porties en doe vlees en saus in bakjes om in te vriezen. Wanneer u het gerecht wilt eten kunt u een portie uit de diepvries halen en opwarmen in magnetron of gewoon in een pan.
- Verhit in een grote pan op een laag vuur de palmsuiker (rietsuiker) tot de suiker van kleur verandert. Voeg het rundvlees en andere ingrediënten toe en ongeveer 1/2 liter water (of runderbouillon).
- Breng aan de kook en zodra het kookt temper het vuur tot sudderen. Laat het geheel ongeveer 3 uur zachtjes sudderen. Na 2 uur af en toe checken en voeg water toe als nodig is. Na 3 uur zou het vlees gaar moeten zijn.
- Indien het gerecht direct opgediend wordt is het ‘t beste om het vlees eruit te halen en de saus in te koken tot de gewenste dikte is bereikt om op te dienen. Hoe langer de saus ingekookt wordt hoe sterker de smaak.
- Als u het gerecht bereidt om te bewaren (eigenlijk is het gerecht smakelijker de volgende dag) is dat prima te doen. Dit is een prima gerecht om in grote hoeveelheden te maken en in te vriezen.
- In dit geval kook de saus nog niet in, maar verdeel de hoeveelheid in porties en doe vlees en saus in bakjes om in te vriezen. Wanneer u het gerecht wilt eten kunt u een portie uit de diepvries halen en opwarmen in magnetron of gewoon in een pan.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfde idee maar dan met kip heb ik ooit gegeten bij Angkor in Delft (zie foto). Omdat ik het zo lekker vond heb ik gezocht naar een soortgelijk recept maar het enige wat in de buurt kwam was deze versie met rundvlees. Natuurlijk kun je ook kippendijen gebruiken in plaats van riblappen (en dat zal ik zelf ook nog wel een keertje doen) maar denk er dan wel aan om de stooftijd flink in te korten.
Dat het geserveerd wordt met stokbrood (en een gekookt ei) is niet toevallig maar daaraan kun je de Franse invloeden herkennen. Natuurlijk is rijst en gewokte groenten ook een uitstekende combinatie. Of je doet het heel luxe met allebei.
Dat het geserveerd wordt met stokbrood (en een gekookt ei) is niet toevallig maar daaraan kun je de Franse invloeden herkennen. Natuurlijk is rijst en gewokte groenten ook een uitstekende combinatie. Of je doet het heel luxe met allebei.
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees, bv riblappen
- 250 palm suiker (of rietsuiker)
- 4 tenen knoflook (geplet maar heel)
- 4 el donkere soja saus
- 6 e lichte soja saus
- 6 st steranijs
- ½ liter runderbouillon (of water)
- 1 el suiker
- 250 palm suiker (of rietsuiker)
- 4 tenen knoflook (geplet maar heel)
- 4 el donkere soja saus
- 6 e lichte soja saus
- 6 st steranijs
- ½ liter runderbouillon (of water)
- 1 el suiker
Leuke tips
Dit gerecht gaat uitstekend samen met rijst en geroerbakte groenten, maar volgens de Franse invloeden eet je er stokbrood en een gekookt ei bij.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493457
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
The Cambodia site/aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij