Hele Gevulde Mini Pompoenen Met Salie En Geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/13/2022 - 10:17
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht/200°C/gas 6. Snijd voorzichtig de bovenkant van elke pompoen en snij met een klein scherp mesje rond de holte met de zaden. Schep deze eruit met een lepel en zet apart.

2. Kruid de binnenkant van elke holte met een flinke snuf zeezout en bedek met twee salieblaadjes. Vul elk met een kwart van de geitenkaas en strooi de chilivlokken erover voordat je het deksel terugplaatst. Wrijf elke pompoen in met ½ eetlepel olijfolie, bestrooi met een beetje meer zout en bedek elke pompoen met meer salieblaadjes, zorg ervoor dat er ook voldoende olie op de bladeren zit. Schuif in de oven en rooster 1 uur.

3. Wrijf de pompoenpitten in met keukenpapier om het vruchtvlees te verwijderen en hussel met ½ eetlepel olijfolie, het chilipoeder en een snufje zeezout. Tien minuten voordat de pompoenen klaar zijn, doe je de zaadjes in de braadslee ernaast en zet je ze terug in de oven.

4. Serveer de pompoenen heel, samen met een groene salade.
Afbeelding
Hele Gevulde Mini Pompoenen Met Salie En Geitenkaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke recept voor minipompoenen gevuld met salie en geitenkaas  is het ultieme  vegetarische gerecht voor koude winteravonden.
Ingrediënten
4 minipompoenen
zeezout
16 verse salieblaadjes
250 gram zachte geitenkaas
2 tl chilivlokken
2½ el olijfolie
½ tl chilipoeder
Leuke tips
Deze mooie kleine pompoenen zijn een echte showstopper. Je kunt ze vinden in supermarkten rond Halloween, of je kunt ook heel kleine pompoen gebruiken. Ze kunnen heel moeilijk te snijden zijn, dus je hebt een scherp, sterk mes nodig.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493456
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Rukmini Iyer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester