Bereidingswijze
-Verhit in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, chorizo en een snufje zout toe en bak ongeveer 20 minuten, onder af en toe roeren, tot alles karamelliseert en mooi bruin wordt. Hierdoor krijgt de soep een heerlijk rijke kleur en smaak.
-Voeg nu de knoflook, komijn, tijm en chili toe en bak nog 1 minuut, gevolgd door de tomaat en na ongeveer 2 minuten de kastanjes. Roer alles goed door, voeg dan de met saffraan doordrenkte vloeistof en het water toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en pureer met de hand (met een aardappelstamper) tot bijna glad maar nog steeds met een beetje textuur.
-Kruid met peper en zout.
-Voeg nu de knoflook, komijn, tijm en chili toe en bak nog 1 minuut, gevolgd door de tomaat en na ongeveer 2 minuten de kastanjes. Roer alles goed door, voeg dan de met saffraan doordrenkte vloeistof en het water toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en pureer met de hand (met een aardappelstamper) tot bijna glad maar nog steeds met een beetje textuur.
-Kruid met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sopa de castanas combineert kastanje en chorizo voor een uitnodigend Spaans soeprecept. Ideaal voor de herfst, de rokerige en troostrijke soep is heerlijk met knapperig brood.
Ingrediënten
4 el olijfolie
1 grote Spaanse ui, gesnipperd
1 wortel, in blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
120 g mild kokende chorizo, in blokjes van 1 cm gesneden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 tl gemalen komijn
1½ tl fijngehakte verse tijmblaadjes
2 kleine gedroogde rode pepers, geplet
2 tomaten, vers of uit blik, grof gehakt
500 g gekookte gepelde kastanjes (vers of vacuümverpakt), grof gehakt
20 saffraandraadjes, doordrenkt met 3-4 el kokend water
1 l water
Zeezout en zwarte peper
1 grote Spaanse ui, gesnipperd
1 wortel, in blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
120 g mild kokende chorizo, in blokjes van 1 cm gesneden
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 tl gemalen komijn
1½ tl fijngehakte verse tijmblaadjes
2 kleine gedroogde rode pepers, geplet
2 tomaten, vers of uit blik, grof gehakt
500 g gekookte gepelde kastanjes (vers of vacuümverpakt), grof gehakt
20 saffraandraadjes, doordrenkt met 3-4 el kokend water
1 l water
Zeezout en zwarte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493454
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Samuel & Samantha Clark
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch