Thukpa (Tibetaanse Noedelsoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/13/2022 - 09:15
Bereidingswijze
Begin met het maken van de kruidenpasta :
- Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta behalve de tomaat in een kleine keukenmachine of elektrische kruidenmolen. Mix tot je een pasta krijgt. Voeg de gesneden tomaat toe en mix opnieuw. Je zou een gladde lepelbare pasta moeten krijgen. Je kunt deze pasta van tevoren maken en 2-3 dagen in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 minuten tot ze licht goudbruin is. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut mee.

Voeg alle groenten toe en roerbak een paar minuten. Roer het zout en de kruidenpasta erdoor tot alle ingrediënten goed bedekt zijn. Kook een paar minuten.

Schenk de kippenbouillon erbij, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Voeg de noedels toe en kook een paar minuten, net genoeg om ze weer op te warmen.

Breng op smaak, voeg de gehakte koriander toe en serveer met kwartjes citroen om erover uit te knijpen.
Afbeelding
Thukpa (Tibetaanse Noedelsoep)
Thukpa (Tibetaanse Noedelsoep)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een voedzaam en revitaliserend gerecht, deze noedelsoep in sherpa-stijl  is doordrenkt met verwarmende kruiden.
Ingrediënten
100 g sobanoedels of eiernoedels
3 el plantaardige olie
*½ theelepel (asafoetida)
300 g kipfilet, fijngehakt
½ tl gemalen kurkuma
50 g fijngehakte wortelen
180 g fijngehakte gemengde (paprika)paprika's
50 g dun gesneden sperziebonen
80 g) fijngesnipperde witte kool
1 tl zout
800 ml kippenbouillon
2 el verse koriander, gehakt
1 citroen, in vieren, om te serveren (optioneel)
Voor de kruidenpasta:
1 grote teen knoflook
4 tl fijngehakte verse gember
4 verse groene pepers, grof gehakt
½ el komijnzaad, droog geroosterd
5 timmur peperkorrels, of Sichuan peperkorrels
¼ tl zwarte peperkorrels
1 el verse koriander, fijngehakt
1 kleine tomaat, ontpit en in stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
Leuke tips
*Asafoetida poeder ook wel duivelsdrek of Hing poeder genoemd. Het is gele gedroogde hars afkomstig van de sappige wortels en stelen van een plant uit de Schermbloemenfamilie die voorkomt in Iran, Afghanistan en India. Het wordt gebruikt als smaakversterker in curry en stoofgerechten en is zeer geschikt voor peulvruchten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493450
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Santosh Shah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester