Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220 °C/200 °C hetelucht/gas 7.
-Doe voor de rub de tijm, paprika en olie in een kleine kom, meng goed en breng op smaak. Maak met een klein scherp mes gaatjes in de lamsbout en verdeel de rub over het geheel. Steek de snippers knoflook in de gaatjes en kruid het lamsvlees met peper en zout. Leg het lamsvlees in een grote braadslee en voeg rondom en onder de uien toe. Rooster ongeveer 40 minuten in de oven.
-Verlaag de oventemperatuur naar 160°C/140°C hetelucht/gas
-Verdeel de paprika's en aubergines rondom het lamsvlees.
-Giet de tomaten in een kom, voeg de bouillon, tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en honing toe en roer dooreen. Giet dit alles in de braadslede over de paprika's en aubergine en roer en strooi het paprikapoeder over de groenten.
-Bedek de hele vorm met aluminiumfolie en zet terug in de oven om ongeveer 4 uur te braden tot het lam zacht is en van het bot valt.
-Versnipper het vlees of snijd het in plakjes. Giet eventueel vet van de bovenkant van de saus af en serveer met de ratatouillegroenten ernaast.
-Doe voor de rub de tijm, paprika en olie in een kleine kom, meng goed en breng op smaak. Maak met een klein scherp mes gaatjes in de lamsbout en verdeel de rub over het geheel. Steek de snippers knoflook in de gaatjes en kruid het lamsvlees met peper en zout. Leg het lamsvlees in een grote braadslee en voeg rondom en onder de uien toe. Rooster ongeveer 40 minuten in de oven.
-Verlaag de oventemperatuur naar 160°C/140°C hetelucht/gas
-Verdeel de paprika's en aubergines rondom het lamsvlees.
-Giet de tomaten in een kom, voeg de bouillon, tomatenpuree, tijm, laurierblaadjes en honing toe en roer dooreen. Giet dit alles in de braadslede over de paprika's en aubergine en roer en strooi het paprikapoeder over de groenten.
-Bedek de hele vorm met aluminiumfolie en zet terug in de oven om ongeveer 4 uur te braden tot het lam zacht is en van het bot valt.
-Versnipper het vlees of snijd het in plakjes. Giet eventueel vet van de bovenkant van de saus af en serveer met de ratatouillegroenten ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze alles-in-één slow roast met groenten in ratatouille-stijl moet wel lang in de oven, maar hierdoor is het lamsvlees heerlijk mals
Ingrediënten
1 grote lamsbout of -schouder, ongeveer 2 kg ( met bot )
2 teentjes knoflook, in reepjes gesneden
3 uien, dik gesneden
2 rode paprika's, ontpit en in grote stukken gesneden
1 grote aubergine, in grote stukken gesneden
1 blik van 400 g gehakte tomaten
300 ml runder- of kippenbouillon
2 el tomatenpuree
1 el gehakte verse tijmblaadjes
3 verse laurierblaadjes
1 el honing
2 tl paprika
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de rub:
2 el gehakte tijmblaadjes
1 el paprika
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, in reepjes gesneden
3 uien, dik gesneden
2 rode paprika's, ontpit en in grote stukken gesneden
1 grote aubergine, in grote stukken gesneden
1 blik van 400 g gehakte tomaten
300 ml runder- of kippenbouillon
2 el tomatenpuree
1 el gehakte verse tijmblaadjes
3 verse laurierblaadjes
1 el honing
2 tl paprika
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de rub:
2 el gehakte tijmblaadjes
1 el paprika
2 el olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
1 grote diepe braadslee
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493448
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Mary Berry
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht