Garnalenroomsoep waar je de zee in proeft

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/12/2022 - 22:58
Bereidingswijze
Pel de garnalen. Kook de pellen 2 minuten in een 1/2 l kokend water , giet ze door een zeef in een andere pot en druk ze goed uit.
Roer een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met de groentebouillon en met de garnalenfumet. Laat
5 minuten zacht doorkoken om de bloem smaak te neutraliseren.
Roer de tomatenpuree , de room en de cognac door de soep.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Laat nog even doorwarmen.
Werk de soep af met de gepelde garnalen en plukjes peterselie en serveer ze goed heet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit gerecht gebruikt ik het liefst grijze Noordzee-garnalen , want aan een Belgische 'gernoize' kan geen soortgenoot tippen.
Ingrediƫnten
750 ml groentebouillon
100 g ongepelde grijze garnalen
20 g boter
20 g bloem
1 dl room
1 el tomatenpuree
1 el cognac
plukjes peterselie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppot
zeef
garde
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493445
Homepage ID
3038628
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Peter6003