Bereidingswijze
Smelt een klontje boter in een grote pot en stoof er de sjalotjes in aan. Voeg een lepeltje bloem , de visbouillon en de melk toe. Breng aan de kook.
Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Voeg bij de soep en laat enkele enkele minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
Schep de soep in een diepe kom. Werk af met een lepeltje zure room , een takje dille en een lepeltje lompviseitjes.
Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Voeg bij de soep en laat enkele enkele minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
Schep de soep in een diepe kom. Werk af met een lepeltje zure room , een takje dille en een lepeltje lompviseitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van Dagny Ros Asmundsdqttir , tv chef van njam.
Ingrediƫnten
1 klontje boter
2 sjalotten , fijngesnipperd
1 el bloem
500 ml visbouillon
350 ml melk
1/2 komkommer
200 g gerookte zalm
1 el lompviseitjes
enkele takjes dille
2 el zure room
peper en zout
2 sjalotten , fijngesnipperd
1 el bloem
500 ml visbouillon
350 ml melk
1/2 komkommer
200 g gerookte zalm
1 el lompviseitjes
enkele takjes dille
2 el zure room
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
soep pot
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493443
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht