Kentucky Bier Kaas dip.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/12/2022 - 11:26
Bereidingswijze
-Verwerk Cheddar-kaas, roomkaas en boter in een keukenmachine tot ze goed gemengd zijn ( circa 60 à 90 sec). -Voeg ui, Worcestershire, Dijon en cayennepeper toe; meng, ongeveer 30 seconden. Terwijl de keukenmachine draait, giet je langzaam bier in en verwerk je tot het mengsel volledig glad is en het bier volledig is opgenomen, ongeveer 45 seconden.

-Serveer direct met pretzels, bleekselderij en komkommer.
Afbeelding
Kentucky Bier Kaas dip.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het verhaal van dit beroemde regionale gerecht gaat terug tot de jaren 1930, toen chef-kok Joe Allman zijn recept voor Kentucky Beer Cheese oorspronkelijk ontwikkelde als een gratis snack, zogenaamd om de trek van zijn klanten naar bier te vergroten. Sindsdien is Kentucky Beer Cheese een kenmerkend gerecht van de staat geworden, met toegewijde fans in het hele land - en met een goede reden. Ongelooflijk lekkere dip ! 
Ingrediënten
500 g extra scherpe Cheddar-kaas, in blokjes, op kamertemperatuur
400 g zachte roomkaas
50 zachte ongezouten boter
100 g gehakte witte ui
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 theelepels Dijon-mosterd
¼ theelepel cayennepeper
12 cl stout bier, op kamertemperatuur (zoals Guinness)

Serveermogelijkheden: krakelingstengels, bleekselderijstengels, komkommerspiesen
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine / mixer
Leuke tips
- maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren in afgedekte pot of doos.
-Breng voor het serveren op kamertemperatuur, ongeveer 15 minuten.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493437
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Southern living
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester