Bereidingswijze
-Roer de kippenbouillon, slagroom en citroensap dooreen. Voeg zout en paprika toe. Goed mengen. Laat 2 minuten sudderen. Proef de saus en kruid op dit punt (indien nodig).
-Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Doe de kip terug in de pan en bak afgedekt 2-3 minuten als je kipfilets dun zijn; of gedurende 5-7 minuten, als ze dik zijn.
Serveer onmiddellijk.
-Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Doe de kip terug in de pan en bak afgedekt 2-3 minuten als je kipfilets dun zijn; of gedurende 5-7 minuten, als ze dik zijn.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip en Spinazie in Romige Paprikasaus is een geweldig eenpansgerecht met een geweldige smaak van witte wijn en een milde smaak van het verse citroensap.
Ingrediënten
4 Kippenfilets
1 theelepel Gerookte Paprika poeder , (om kip op smaak te brengen)
¼ theelepel zout en peper, (elk voor het kruiden van kip)
2 eetlepels ongezouten boter
Romige Paprikasaus:
1 eetlepel boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bloem (gezeefd)
12 cl droge witte wijn
12 cl kippenbouillon
12 cl slagroom
1 theelepel vers citroensap, (sap van geperste citroen)
250 g verse spinazie
½ theelepel zout
1 theelepel paprika
1 theelepel Gerookte Paprika poeder , (om kip op smaak te brengen)
¼ theelepel zout en peper, (elk voor het kruiden van kip)
2 eetlepels ongezouten boter
Romige Paprikasaus:
1 eetlepel boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel bloem (gezeefd)
12 cl droge witte wijn
12 cl kippenbouillon
12 cl slagroom
1 theelepel vers citroensap, (sap van geperste citroen)
250 g verse spinazie
½ theelepel zout
1 theelepel paprika
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493435
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Olya
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht