Bereidingswijze
Empanada vulling :
-Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortelen en bleekselderij toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de uien doorschijnend zijn, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg het gehakt, zout, peper, komijn en oregano toe aan de pan. Meng goed en breek grote stukken met een houten lepel of een spatel.
-Voeg de wijn toe aan de pan; kook ongeveer 1-2 minuten tot het grootste deel van de vloeistof is verdampt, roer regelmatig.
-Zet het vuur lager tot medium. Voeg de tomatensaus, runderbouillon en de olijven toe, en meng goed.
-Zet het vuur laag tot middelhoog, dek af en kook de (picadillo) ongeveer 15-20 minuten tot het meeste vocht is weggekookt. Roer af en toe. Laat het zachtjes sudderen, als de saus te hard kookt, zet het vuur dan wat lager.
-Als de picadillo na de kooktijd nog steeds te pittig is, dek de pan dan af en laat hem een paar minuten sudderen.
-Proef de picadillo en voeg indien nodig zout toe.
-Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Breng het vlees vervolgens over in een kom en zet het in de koelkast tot het is afgekoeld.
-Terwijl de picadillo afkoelt, bekleed je een paar bakplaten met bakpapier om de empanadas te plaatsen.
-Zet een kleine kom klaar met het losgeklopte ei.
-Werk met één empanadaschijf tegelijk en voeg in het midden 2 volle eetlepels picadillo toe.
-Bevochtig de randen van het deeg met het ei met een deegborstel.
-Vouw het rondje dubbel, druk de randen voorzichtig tegen elkaar.
-Gebruik een vork om de randen tegen elkaar te drukken en zorg voor de afdichting.
-Zet de empanada op de met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest van de ingrediënten.
Bak de empanadas :
-Verhit de olie op middelhoog vuur. We hebben de olie nodig van ongeveer 175°C, voeg 1-2 empanadas toe, afhankelijk van de grootte van de pan. Frituur ze 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.
-Draai voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
-Haal uit de olie met een schuimspaan of spatel en plaats op een bakplaat bekleed met een koelrek of op een met keukenpapier beklede plaat. Herhaal met de overige empanadas.
-Het kan nodig zijn om het vuur een beetje te verlagen voor de tweede, derde (enz.) . Als de olie te heet is, kunnen de empanadas te snel en te bruin worden.
-Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, wortelen en bleekselderij toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de uien doorschijnend zijn, onder regelmatig roeren.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg het gehakt, zout, peper, komijn en oregano toe aan de pan. Meng goed en breek grote stukken met een houten lepel of een spatel.
-Voeg de wijn toe aan de pan; kook ongeveer 1-2 minuten tot het grootste deel van de vloeistof is verdampt, roer regelmatig.
-Zet het vuur lager tot medium. Voeg de tomatensaus, runderbouillon en de olijven toe, en meng goed.
-Zet het vuur laag tot middelhoog, dek af en kook de (picadillo) ongeveer 15-20 minuten tot het meeste vocht is weggekookt. Roer af en toe. Laat het zachtjes sudderen, als de saus te hard kookt, zet het vuur dan wat lager.
-Als de picadillo na de kooktijd nog steeds te pittig is, dek de pan dan af en laat hem een paar minuten sudderen.
-Proef de picadillo en voeg indien nodig zout toe.
-Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Breng het vlees vervolgens over in een kom en zet het in de koelkast tot het is afgekoeld.
-Terwijl de picadillo afkoelt, bekleed je een paar bakplaten met bakpapier om de empanadas te plaatsen.
-Zet een kleine kom klaar met het losgeklopte ei.
-Werk met één empanadaschijf tegelijk en voeg in het midden 2 volle eetlepels picadillo toe.
-Bevochtig de randen van het deeg met het ei met een deegborstel.
-Vouw het rondje dubbel, druk de randen voorzichtig tegen elkaar.
-Gebruik een vork om de randen tegen elkaar te drukken en zorg voor de afdichting.
-Zet de empanada op de met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest van de ingrediënten.
Bak de empanadas :
-Verhit de olie op middelhoog vuur. We hebben de olie nodig van ongeveer 175°C, voeg 1-2 empanadas toe, afhankelijk van de grootte van de pan. Frituur ze 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.
-Draai voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
-Haal uit de olie met een schuimspaan of spatel en plaats op een bakplaat bekleed met een koelrek of op een met keukenpapier beklede plaat. Herhaal met de overige empanadas.
-Het kan nodig zijn om het vuur een beetje te verlagen voor de tweede, derde (enz.) . Als de olie te heet is, kunnen de empanadas te snel en te bruin worden.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze empanadas van rundvlees in Cubaanse stijl zijn gevuld met een smaakvolle picadillo. Ze zijn heerlijk als ontbijt, brunch of als tussendoortje.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
1 kleine ui fijngesnipperd
1 Wortel fijn gesneden
1 Selderij stengel fijn gesneden
2-3 knoflookteentjes fijngehakt
1 theelepel Zout of naar smaak
¼ theelepel zwarte peper of naar smaak
¼ theelepel Komijn
¼ theelepel gedroogde oregano
500 g mager rundergehakt
6 cl droge witte wijn
1 blik tomatensaus
2 eetlepels runderbouillon
50 g ontpitte Spaanse olijven gehalveerd of gehakt
10 grote Empanada-schijven
1 Ei geklopt
Olie om genoeg te bakken om de bodem van een grote, diepe koekenpan 3 cm te bedekken – gebruik een neutrale (smaakloze) olie met een hoog rookpunt ( canola-olie)
1 kleine ui fijngesnipperd
1 Wortel fijn gesneden
1 Selderij stengel fijn gesneden
2-3 knoflookteentjes fijngehakt
1 theelepel Zout of naar smaak
¼ theelepel zwarte peper of naar smaak
¼ theelepel Komijn
¼ theelepel gedroogde oregano
500 g mager rundergehakt
6 cl droge witte wijn
1 blik tomatensaus
2 eetlepels runderbouillon
50 g ontpitte Spaanse olijven gehalveerd of gehakt
10 grote Empanada-schijven
1 Ei geklopt
Olie om genoeg te bakken om de bodem van een grote, diepe koekenpan 3 cm te bedekken – gebruik een neutrale (smaakloze) olie met een hoog rookpunt ( canola-olie)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1493432
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Elizabeth - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht