Bereidingswijze
-Snijd de plakjes in de breedte doormidden zodat je 12 gelijke stukken hebt. Leg het vlees tussen twee stukken plasticfolie. Klop voorzichtig tot dunne lapjes.
-Hak 4 teentjes knoflook fijn; snijd de overige 8 in plakjes.
- meng de gehakte knoflook, peterselie, kaas, paneermeel, zout en zwarte peper in een kleine kom. Leg een plak prosciutto over het vlees en strooi de vulling gelijkmatig over de proscuitto.
-Rol het vlees in een cilinder, stop de zijkanten naar binnen om de vulling vast te houden terwijl je rolt. Zet vast met tandenstokers.
-Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en leg de runderrolletjes met de naad naar beneden in de pan en bruin de naadzijde eerst om het af te sluiten. Bak en draai het vlees af en toe om zodat het aan alle kanten mooi bruin is. Overbrengen op een bord.
-Voeg de wijn en de gesneden knoflook toe. Breng aan de kook en schraap alle gebruinde stukjes eruit. Voeg runderbouillon, tomaten en Italiaanse kruiden toe. Doe de runderrolletjes terug in de pan en breng weer aan de kook.
-Dek af en bak op laag vuur, af en toe draaiend tot het vlees zacht is en gemakkelijk doorboord is met een vork, ongeveer 1 ½ uur. Of bak afgedekt in een oven van 170°C gedurende 1 -2 uur
-Zet de pan terug op het fornuis om de saus in te dikken .
-schep een deel van het hete kookvocht in een kom. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa om een papje te maken. Voeg het langzaam toe aan het hete kookvocht, breng langzaam aan de kook en kook tot het ingedikt is.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper.
-Verwijder tandenstokers en serveer over pasta met extra geraspte kaas indien gewenst.
-Hak 4 teentjes knoflook fijn; snijd de overige 8 in plakjes.
- meng de gehakte knoflook, peterselie, kaas, paneermeel, zout en zwarte peper in een kleine kom. Leg een plak prosciutto over het vlees en strooi de vulling gelijkmatig over de proscuitto.
-Rol het vlees in een cilinder, stop de zijkanten naar binnen om de vulling vast te houden terwijl je rolt. Zet vast met tandenstokers.
-Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en leg de runderrolletjes met de naad naar beneden in de pan en bruin de naadzijde eerst om het af te sluiten. Bak en draai het vlees af en toe om zodat het aan alle kanten mooi bruin is. Overbrengen op een bord.
-Voeg de wijn en de gesneden knoflook toe. Breng aan de kook en schraap alle gebruinde stukjes eruit. Voeg runderbouillon, tomaten en Italiaanse kruiden toe. Doe de runderrolletjes terug in de pan en breng weer aan de kook.
-Dek af en bak op laag vuur, af en toe draaiend tot het vlees zacht is en gemakkelijk doorboord is met een vork, ongeveer 1 ½ uur. Of bak afgedekt in een oven van 170°C gedurende 1 -2 uur
-Zet de pan terug op het fornuis om de saus in te dikken .
-schep een deel van het hete kookvocht in een kom. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa om een papje te maken. Voeg het langzaam toe aan het hete kookvocht, breng langzaam aan de kook en kook tot het ingedikt is.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper.
-Verwijder tandenstokers en serveer over pasta met extra geraspte kaas indien gewenst.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Beef Braciole (Braciola) is een Zuid-Italiaans gerecht dat perfect is voor een winteravond of zondagsdiner. Dunne plakjes rundvlees met een hartige vulling, langzaam smoren in een met wijn doordrenkte saus voor een gerecht waar je verliefd op zult worden! Serveren is uiteraard met pasta
Ingrediënten
6 plakjes dunne rundssteak - circa 1 kg
12 teentjes knoflook
100 g bladpeterselie, plus meer voor garnering
200 g geraspte Parmezaanse kaas of Romano-kaas - plus meer om te serveren indien gewenst
2 eetlepels gekruid paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
12 dunne plakjes prosciutto
2 eetlepels olijfolie
50 cl droge rode wijn
50 cl runderbouillon
1 blik geplette tomaten - bij voorkeur een goed geïmporteerd Italiaans merk
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
2 flinke eetlepels bloem
12 teentjes knoflook
100 g bladpeterselie, plus meer voor garnering
200 g geraspte Parmezaanse kaas of Romano-kaas - plus meer om te serveren indien gewenst
2 eetlepels gekruid paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper - naar smaak
12 dunne plakjes prosciutto
2 eetlepels olijfolie
50 cl droge rode wijn
50 cl runderbouillon
1 blik geplette tomaten - bij voorkeur een goed geïmporteerd Italiaans merk
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
2 flinke eetlepels bloem
Hulpmiddelen & keukengerei
tandenstokers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493428
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Carol
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht