Bereidingswijze
-Spoel je braadstuk af en dep droog met keukenpapier.
-Maak de marinade door de gehakte knoflook, olijfolie, azijn, limoensap en alle droge kruiden en specerijen in een kom te mengen.
-Wrijf het hele gebraad in met de marinade en zorg ervoor dat alle delen van het gebraad volledig bedekt zijn. Als je een braadstuk zonder botten gebruikt, dat al door de slager is vastgebonden, probeer dan wat van de marinade in de lege holte te verwerken waar het bot zich vroeger bevond.
-Dek het gebraad vervolgens af met plasticfolie en laat het een nacht marineren voor minimaal 18 uur voor het beste resultaat.
-Haal het gebraad uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen - ongeveer 2 uur.
-Verwarm de oven voor op 220°C.
-Bedek de bodem van de braadpan met gesneden uien en voeg een kopje water toe. Leg het gebraad op de uien en het water.
-bak het gebraad gedurende 30 minuten. Draai na 30 minuten de braadslede 180 graden en braad nog eens 30 minuten. Leg een vel aluminiumfolie op het gebraad met de zijkanten bloot als het gebraad begint te branden.
-Zet het vuur lager tot 180°C en blijf 2-3 uur bakken, voeg elk half uur ongeveer ½ kopje water toe, of indien nodig. Je wilt niet dat de bodem van de pan uitdroogt en verbrandt.
-Draai het laatste half uur de temperatuur tot 220°C als het gebraad meer bruin moet worden.
-Laat het vlees 10-15 minuten rusten voordat u het aansnijdt. Snijd het gebraad in grote stukken voor een meer rustieke smaak en gevoel. Giet de uien en het sap uit de pan over het vlees om te serveren, naast rijst, salade en bonen!
-Maak de marinade door de gehakte knoflook, olijfolie, azijn, limoensap en alle droge kruiden en specerijen in een kom te mengen.
-Wrijf het hele gebraad in met de marinade en zorg ervoor dat alle delen van het gebraad volledig bedekt zijn. Als je een braadstuk zonder botten gebruikt, dat al door de slager is vastgebonden, probeer dan wat van de marinade in de lege holte te verwerken waar het bot zich vroeger bevond.
-Dek het gebraad vervolgens af met plasticfolie en laat het een nacht marineren voor minimaal 18 uur voor het beste resultaat.
-Haal het gebraad uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen - ongeveer 2 uur.
-Verwarm de oven voor op 220°C.
-Bedek de bodem van de braadpan met gesneden uien en voeg een kopje water toe. Leg het gebraad op de uien en het water.
-bak het gebraad gedurende 30 minuten. Draai na 30 minuten de braadslede 180 graden en braad nog eens 30 minuten. Leg een vel aluminiumfolie op het gebraad met de zijkanten bloot als het gebraad begint te branden.
-Zet het vuur lager tot 180°C en blijf 2-3 uur bakken, voeg elk half uur ongeveer ½ kopje water toe, of indien nodig. Je wilt niet dat de bodem van de pan uitdroogt en verbrandt.
-Draai het laatste half uur de temperatuur tot 220°C als het gebraad meer bruin moet worden.
-Laat het vlees 10-15 minuten rusten voordat u het aansnijdt. Snijd het gebraad in grote stukken voor een meer rustieke smaak en gevoel. Giet de uien en het sap uit de pan over het vlees om te serveren, naast rijst, salade en bonen!
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker latino gerecht met bonen, rijst en een eenvoudige salade ernaast. Het hele huis is doordringt met een prachtig aroma. Alvorens te braden, marineren we het vlees 1 nacht
Ingrediënten
1 varkensschouder zonder botten (circa 3 kg)
5 teentjes knoflook (gehakt)
2 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel vers limoensap
1½ eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
1½ theelepel suiker
1½ eetlepels zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 grote uien (gesnipperd)
Water
5 teentjes knoflook (gehakt)
2 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel vers limoensap
1½ eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel uienpoeder
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
1½ theelepel suiker
1½ eetlepels zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 grote uien (gesnipperd)
Water
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493427
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht