Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Stamp de melk en de boter door de aardappelen. Je krijgt dan een lekkere stevige puree.
Bak de spekreepjes lichtbruin in een droge koekenpan. Meng de spekreepjes. lente-uitjes en de wilof door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout. Schep er de in grove stukken gesneden eieren de piccalilly door. Warm de stamppot nog even goed door.
Serveer de stamppot met een half eitje.
Stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Stamp de melk en de boter door de aardappelen. Je krijgt dan een lekkere stevige puree.
Bak de spekreepjes lichtbruin in een droge koekenpan. Meng de spekreepjes. lente-uitjes en de wilof door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout. Schep er de in grove stukken gesneden eieren de piccalilly door. Warm de stamppot nog even goed door.
Serveer de stamppot met een half eitje.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op de site van Jumbo.com kwam ik een lekkere knapperige witlofstamppot tegen met piccalilly. Ik zou nooit op het idee gekomen zijn om een witlofstamppot met piccalilly te maken. Na enige twijfel toch gedaan. Ik heb wel het één en ander naar eigen smaak aan veranderd en toegevoegd aan de stamppot. Maar de piccalilly deed het. Het was verrassend lekker. Mijn man wil het graag zo gauw mogelijk weer eten.Ik noem het een eigen recept omdat er toch aardig wat aan veranderd is.
Ingrediënten
Plm. 600 gram kruimige aardappelen.
zout, peper
75 gram magere spekreepjes
3 eieren, hardgekookt, in grove stukken
2 flinke struikjes witlof, schoongemaakt in smalle reepjes
3 lente-uitjes, schoongmaakt in smalle ingetjes
1 snufje gemalen nootmuskaat
1/2 eetlepel pittige mosterd
20 gram boter
3/4 dl warme melk of meer naar smaak
3 eetlepels piccalilly
zout, peper
75 gram magere spekreepjes
3 eieren, hardgekookt, in grove stukken
2 flinke struikjes witlof, schoongemaakt in smalle reepjes
3 lente-uitjes, schoongmaakt in smalle ingetjes
1 snufje gemalen nootmuskaat
1/2 eetlepel pittige mosterd
20 gram boter
3/4 dl warme melk of meer naar smaak
3 eetlepels piccalilly
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor de aardappelen
koekenpan voor de spekjes
pan voor de eieren
aardapppelstamper
vergiet of zeef
koekenpan voor de spekjes
pan voor de eieren
aardapppelstamper
vergiet of zeef
Leuke tips
Zonder de spekjes een heerlijke vegetarische stamppot.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493424
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij