Gekaramelliseerde bietenquiche met geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/09/2022 - 12:00
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg 8 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap groot genoeg om de bodem en zijkanten van de quichevorm te bekleden.
Prik in de gehele bodem gaatjes met een vork en bekleedt het deeg met bakpapier. Schep de bonen erin en schuif in de oven. Bak de bodem voor ca. 20 minuten.
Maak intussen de vulling. Snijd de rode ui in parten, schep ze om met de azijn.
Bak de knoflook en bieten in de olijfolie. Voeg 100 ml water, de rode ui met azijn en suiker toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Kook totdat het vocht een dikke karamel is geworden.
Verdeel de kazen over de voorgebakken taartbodem. Schep de bietparten en de rode ui erover. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Schenk in de quiche en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bietenquiche uit de oven, bestrooi met tijm en serveer direct.
Afbeelding
Gekaramelliseerde bietenquiche met geitenkaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch herfstrecept.
Ingrediënten
8 plakken bladerdeeg
400 g bakbonen (of een pak droge peulvruchten)
1 rode ui (gepeld)
2 el azijn
10 tenen knoflook (grof gesneden)
2 gekookte rode bietjes (in parten)
2 el olijfolie
1 el suiker
1 el tijm (fijngehakt)
zout
peper
120 g geitenkaas (zacht)
120 g geitenkaas (hard, geraspt)
3 eieren
200 ml crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
Quichevorm
Bakpapier
Deegroller
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493423
Homepage ID
899256
Teller
0
Bron
Lidl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
victorv