Bereidingswijze
-Voeg boter en plantaardige olie toe aan een grote pot. Verwarm op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is, voeg je bloem toe. Bak en roer 5 minuten, of tot het mengsel een karamelkleur krijgt.
-Voeg ui, bleekselderij en groene paprika toe. Bak gedurende 4 minuten, vaak roerend.
-Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
-Roer de kippenbouillon en de wijn erdoor. Voeg de volgende 8 ingrediƫnten toe. Laat 10 minuten sudderen.
-de scampi erdoor roeren. Kook 2 minuten.
-Roer de krab erdoor. Kook nog 3 minuten.
Serveer met rijst en groen op
-Voeg ui, bleekselderij en groene paprika toe. Bak gedurende 4 minuten, vaak roerend.
-Voeg knoflook toe en bak 1 minuut mee.
-Roer de kippenbouillon en de wijn erdoor. Voeg de volgende 8 ingrediƫnten toe. Laat 10 minuten sudderen.
-de scampi erdoor roeren. Kook 2 minuten.
-Roer de krab erdoor. Kook nog 3 minuten.
Serveer met rijst en groen op
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere etouffee is een gerecht dat in zowel de Cajun- als de Creoolse keuken wordt gevonden en meestal wordt geserveerd met schaaldieren op rijst. Het gerecht maakt gebruik van een techniek die bekend staat als smoren, een populaire kookmethode in de Cajun- en Creoolse gebieden in het zuidwesten van Louisiana.
Ingrediƫnten
4 eetlepels boter
2 eetlepels plantaardige olie
65 g bloem
150 g gesnipperde ui
150 g in blokjes gesneden bleekselderij
150 g in blokjes gesneden groene paprika
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 L kippenbouillon
8 cl droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels Cajun of Creoolse kruiden
2 theelepels Worcestershiresaus
2 eetlepels gehakte verse peterselie
50 g gesneden groene uien
1 theelepel chilisaus
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel cayennepeper
500 g grote scampi, gepeld en ontdarmd
500 g krabvlees, geplukt om eventuele stukjes schaal te verwijderen
rijst en gesneden groene ui voor het serveren
2 eetlepels plantaardige olie
65 g bloem
150 g gesnipperde ui
150 g in blokjes gesneden bleekselderij
150 g in blokjes gesneden groene paprika
3 teentjes knoflook, gehakt
1/2 L kippenbouillon
8 cl droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels Cajun of Creoolse kruiden
2 theelepels Worcestershiresaus
2 eetlepels gehakte verse peterselie
50 g gesneden groene uien
1 theelepel chilisaus
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/4 theelepel cayennepeper
500 g grote scampi, gepeld en ontdarmd
500 g krabvlees, geplukt om eventuele stukjes schaal te verwijderen
rijst en gesneden groene ui voor het serveren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493420
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht