Bereidingswijze
Om de korst te maken:
-meng amandelmeel, kokosmeel, tapiocameel en zout in de kom van een keukenmachine.
-snij de koude boter in kleine stukjes en voeg het ei toe en meng dooreen .
-Als zich een deeg begint te vormen, sla dan het ijswater over. Als er zich nog geen deeg begint te vormen, voeg dan 1 eetlepel ijswater toe en mix tot er zich net een deeg begint te vormen.
-Breng het deeg over naar een met plasticfolie beklede werktafel en vorm tot een bal en druk plat tot een schijf.
-Koel 10 minuten. Haal uit de koelkast en rol uit tussen twee vellen bakpapier tot een diameter van ongeveer 30 cm, of zo groot als de breedste diameter van je taartvorm. Als je moeite hebt met het plakken van het deeg, bestrooi dan papier en deeg met een beetje tapiocameel.
-Breng voorzichtig over naar de taartvorm en repareer eventuele scheuren met je vingers. Als je de korst wilt voorbakken, bak dan 5 minuten op 190°C. Dit zorgt voor een stevigere korst.
Om vulling te maken:
-Klop de paleomayonaise en het tapiocameel door elkaar. Breng over naar een middelgrote mengkom.
-meng cashewnoten, kokosmelk, tahini, citroensap en water in een snelle blender. Mix tot het helemaal glad is.
-Breng over naar de mengkom.
-Voeg de resterende ingrediënten toe: groene uien, spinazie, knoflook, krab, zout, cayennepeper en eieren. Roer tot een gladde massa.
-Giet in de korst en bak 30 minuten op 190°C, of totdat een mes dat in het midden van de quiche is gestoken er schoon uitkomt.
-Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren.
-meng amandelmeel, kokosmeel, tapiocameel en zout in de kom van een keukenmachine.
-snij de koude boter in kleine stukjes en voeg het ei toe en meng dooreen .
-Als zich een deeg begint te vormen, sla dan het ijswater over. Als er zich nog geen deeg begint te vormen, voeg dan 1 eetlepel ijswater toe en mix tot er zich net een deeg begint te vormen.
-Breng het deeg over naar een met plasticfolie beklede werktafel en vorm tot een bal en druk plat tot een schijf.
-Koel 10 minuten. Haal uit de koelkast en rol uit tussen twee vellen bakpapier tot een diameter van ongeveer 30 cm, of zo groot als de breedste diameter van je taartvorm. Als je moeite hebt met het plakken van het deeg, bestrooi dan papier en deeg met een beetje tapiocameel.
-Breng voorzichtig over naar de taartvorm en repareer eventuele scheuren met je vingers. Als je de korst wilt voorbakken, bak dan 5 minuten op 190°C. Dit zorgt voor een stevigere korst.
Om vulling te maken:
-Klop de paleomayonaise en het tapiocameel door elkaar. Breng over naar een middelgrote mengkom.
-meng cashewnoten, kokosmelk, tahini, citroensap en water in een snelle blender. Mix tot het helemaal glad is.
-Breng over naar de mengkom.
-Voeg de resterende ingrediënten toe: groene uien, spinazie, knoflook, krab, zout, cayennepeper en eieren. Roer tot een gladde massa.
-Giet in de korst en bak 30 minuten op 190°C, of totdat een mes dat in het midden van de quiche is gestoken er schoon uitkomt.
-Laat 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met een korst van amandelmeel lijkt deze paleo-quiche zoveel op een kaasachtige, glutenachtige quiche!
Ingrediënten
Korst:
200 g amandelmeel
100 g kokosmeel
50 g tapiocameel, (plus meer voor het uitrollen van deeg)
1/2 theelepel fijngemalen zeezout
100 g koude boter
1 ei
1 eetlepel ijswater
Quiche :
100 g paleo mayonaise (glutenvrij) anders gewone mayonaise
2 eetlepels tapiocameel
100 g cashewnoten, bij voorkeur minimaal 4 uur in water geweekt
8 cl kokosmelk
3 eetlepels water
1 theelepel vers citroensap
1 theelepel tahin
65 g gehakte groene uien
400 g verse spinazie, gehakt
1 teentje knoflook, , gesnipperd
1 à 2 blikjes krab, uitgelekt
4 eieren
1/2 theelepel zout, naar smaak
1 scheutje cayennepeper
200 g amandelmeel
100 g kokosmeel
50 g tapiocameel, (plus meer voor het uitrollen van deeg)
1/2 theelepel fijngemalen zeezout
100 g koude boter
1 ei
1 eetlepel ijswater
Quiche :
100 g paleo mayonaise (glutenvrij) anders gewone mayonaise
2 eetlepels tapiocameel
100 g cashewnoten, bij voorkeur minimaal 4 uur in water geweekt
8 cl kokosmelk
3 eetlepels water
1 theelepel vers citroensap
1 theelepel tahin
65 g gehakte groene uien
400 g verse spinazie, gehakt
1 teentje knoflook, , gesnipperd
1 à 2 blikjes krab, uitgelekt
4 eieren
1/2 theelepel zout, naar smaak
1 scheutje cayennepeper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493419
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch