Bereidingswijze
Maak de wontonchips :
-Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wontonvellen diagonaal doormidden en snijd opnieuw om 4 driehoeken van elk vel te maken ( zie foto) . Vet de bakplaat in met kookspray of wat olie en doe de chips op een bakplaat.
-Bak 7-8 minuten of tot ze bruin en krokant zijn en zet opzij. Oven aan laten staan.
-Meng alle dip-ingrediënten in een koekenpan en bewaar 100 g mozzarella-kaas. Proef en voeg eventueel meer zoetstof toe.
-Garneer met de resterende mozzarella. Bak gedurende 25 minuten of tot het heet en bruisend is, en rooster dan 2-4 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met de wontonchips.
-Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wontonvellen diagonaal doormidden en snijd opnieuw om 4 driehoeken van elk vel te maken ( zie foto) . Vet de bakplaat in met kookspray of wat olie en doe de chips op een bakplaat.
-Bak 7-8 minuten of tot ze bruin en krokant zijn en zet opzij. Oven aan laten staan.
-Meng alle dip-ingrediënten in een koekenpan en bewaar 100 g mozzarella-kaas. Proef en voeg eventueel meer zoetstof toe.
-Garneer met de resterende mozzarella. Bak gedurende 25 minuten of tot het heet en bruisend is, en rooster dan 2-4 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Serveer met de wontonchips.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze krab dip smaakt romig, hartig ......bij de allereerste hap een favoriet op feestjes, zeker met de huisgemaakte wonton chips
Ingrediënten
Voor de Wonton-chips
â–¢ 1 pakket wontonvellen ( circa 320 g )
â–¢kookspray of olie om in te vetten
Voor de Krab dip :
â–¢ 220 g zachte roomkaas
â–¢ 100 g mayonaise
â–¢ 50 g zure room
â–¢ 2 theelepels citroensap
â–¢ 1 theelepel Worcestershiresaus
â–¢ 1 eetlepel suiker Swerve, of ahornsiroop, plus meer naar smaak
â–¢ 50 g Parmezaanse kaas versnipperd
â–¢ 2 blikjes krabvlees van 600 g uitgelekt
â–¢ 200 g mozzarella kaas versnipperd
â–¢ 1 teentje knoflook fijngehakt
â–¢ ½ theelepel zout
â–¢ ½ theelepel zwarte peper versgemalen
â–¢ 3 groene uien fijngehakt
â–¢ 1 eetlepel groene uien, gesneden, voor garnering
â–¢ 1 pakket wontonvellen ( circa 320 g )
â–¢kookspray of olie om in te vetten
Voor de Krab dip :
â–¢ 220 g zachte roomkaas
â–¢ 100 g mayonaise
â–¢ 50 g zure room
â–¢ 2 theelepels citroensap
â–¢ 1 theelepel Worcestershiresaus
â–¢ 1 eetlepel suiker Swerve, of ahornsiroop, plus meer naar smaak
â–¢ 50 g Parmezaanse kaas versnipperd
â–¢ 2 blikjes krabvlees van 600 g uitgelekt
â–¢ 200 g mozzarella kaas versnipperd
â–¢ 1 teentje knoflook fijngehakt
â–¢ ½ theelepel zout
â–¢ ½ theelepel zwarte peper versgemalen
â–¢ 3 groene uien fijngehakt
â–¢ 1 eetlepel groene uien, gesneden, voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493418
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Cheryl Malik
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht