Dinosaurus koeken ROARR!!

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/08/2022 - 15:47
Bereidingswijze
Meng de zachte boter en suiker met een mixer tot een smeuïg geheel. Voeg het ei en vanille extract eraan toe en meng alles goed door elkaar. Meng nu de bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een aparte kom. Voeg dit bloemmengsel beetje bij beetje toe aan het botermengsel totdat de bloem volledig in het deeg is opgenomen. Pak het deeg goed in en laat enkele uren rusten in de ijskast.

Bestrijk het werkoppervlak met voldoende bloem. Rol het deeg uit tot 0,5cm en prik de koekjesvormen uit. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet aan de vormpjes blijft plakken! Leg ze op een bakplaat met voldoende ruimte tussen. Verwarm de oven op 175 graden en zet intussen de bakplaat met uitgestoken vormpjes in de ijskast. Bak de koekjes gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. De koekjes zullen eerst nog zacht zijn, maar worden door het afkoelen vanzelf hard en krokant.

Verwarm nu de helft van de chocolade in een pannetje totdat deze gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de andere helft van de chocolade toe. Zo wordt de glans behouden. Roer totdat al de chocolade gesmolten is. Smeer nu de chocolade met de achterkant van een lepel op de achterkant van de dino koek. Laat omgekeerd afkoelen tot de chocolade hard wordt. Eventueel in de ijskast.
Afbeelding
Dinosaurus koeken ROARR!!
Dinosaurus koeken ROARR!!
Dinosaurus koeken ROARR!!
Dinosaurus koeken ROARR!!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is nog veel lekkerder en leuker dan die lekkere dinokoekjes uit de winkel.
Altijd een succes!
Ingrediënten
80 g bloem + extra om uit te rollen en vormpjes uit te steken
1,5 tl bakpoeder
180 g kristalsuiker
230 g patisserieboter (op kamertemperatuur)
1 ei
1 tl vanille extract
1/4 tl zout
250 g chocolade (melk, puur, wit)
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat bedekt met bakpapier
plasticfolie
deegroller
Dino uitstekers, die kan je vinden op www.koekjesvorm.be of bol.com
Leuke tips
Je kan talrijke leuke vormpjes vinden op www.koekjesvorm.be

Gebruik voldoende bloem om de vormpjes uit te steken en laat de uitgestoken vormpjes eerst terug afkoelen in de ijskast vooraleer te bakken. De vorm blijft hierdoor beter behouden tijdens het bakken.

Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1493416
Homepage ID
3039375
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Author Image
Koekjesvorm