Bereidingswijze
Pel en snijd de ui in partjes. Pel Plet de knoflook. Schil de wortelen en pastinaken en snijd in dikke plakken.
Verhit een schuitje olijfolie en bak het rundstoofvlees rondom rond goudbruin , kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de stoofpot , voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg de wortelen en pastinaak toe en roerbak 1 minuut. Doe het vlees terug in de pot. Blus met de kalfsfond en kruid met worcestersaus en peper en zout. Laat afgedekt 2 uur op een laag vuur garen.
Schil de aardappelen en snijd in heel fijne plakjes , van ongeveer 3 mm dik.
Smelt de boter en rasp de kaas. Meng de plakjes aardappelen met een snuf zout , de gesmolten boter en de kaas.
Verwarm intussen de over voor op 185°C.
Als het vlees zacht is , laat je de saus nog even zonder deksel inkoken of bind de saus met het maïszetmeel , losgeklopt in een beetje water. Kruid bij met peper en zout.
Giet het stoofpotje in een ovenschaal en beleg met laagjes aardappel. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 35 - 45 minuten of tot de aardappelplakjes gaar en goudbruin.
Garneer met de gedroogde tijm en serveer.
Verhit een schuitje olijfolie en bak het rundstoofvlees rondom rond goudbruin , kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de stoofpot , voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de ui en de knoflook glazig.
Voeg de wortelen en pastinaak toe en roerbak 1 minuut. Doe het vlees terug in de pot. Blus met de kalfsfond en kruid met worcestersaus en peper en zout. Laat afgedekt 2 uur op een laag vuur garen.
Schil de aardappelen en snijd in heel fijne plakjes , van ongeveer 3 mm dik.
Smelt de boter en rasp de kaas. Meng de plakjes aardappelen met een snuf zout , de gesmolten boter en de kaas.
Verwarm intussen de over voor op 185°C.
Als het vlees zacht is , laat je de saus nog even zonder deksel inkoken of bind de saus met het maïszetmeel , losgeklopt in een beetje water. Kruid bij met peper en zout.
Giet het stoofpotje in een ovenschaal en beleg met laagjes aardappel. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 35 - 45 minuten of tot de aardappelplakjes gaar en goudbruin.
Garneer met de gedroogde tijm en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niets zo heerlijk als de geur van een stoofpotje dat rustig staat te pruttelen. Warm je op aan dit gerecht met rundvlees en aardappelgratin. Verrukkelijke comfort op een koude dag.
Ingrediënten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
4 wortelen
2 pastinaken
750 g runderstoofvlees
400 ml kalfsfond
1 kl worcestersaus
750 g vastkokende aardappelen
100 g Flandrien Grand Cru (kaas)
80 g boter
olijfolie
peper en zout
1/2 kl gedroogde tijm
1 tl maïszetmeel (optioneel)
2 teentjes knoflook
4 wortelen
2 pastinaken
750 g runderstoofvlees
400 ml kalfsfond
1 kl worcestersaus
750 g vastkokende aardappelen
100 g Flandrien Grand Cru (kaas)
80 g boter
olijfolie
peper en zout
1/2 kl gedroogde tijm
1 tl maïszetmeel (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
oven bakplaat
kaasrasper
oven bakplaat
kaasrasper
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493407
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht